Bajnai Gordon visszatér

HírKlikk 2020. szeptember 26. 12:10 2020. szept. 26. 12:10

Készül a 2022-es választásra a Momentum, és a jelek szerint komolyan gondolja, hogy igazi szakemberek segítségével vág neki a választási kampánynak. Az egyik Bajnai Gordon lenne, aki az elmúlt tíz évben gyakorlatilag láthatatlanná vált a magyar közéletben.

„Leginkább a szakpolitikusaink felkészítésében fognak segíteni azok, akiket felkértünk” – kommentálta a Blikknek a helyzetet Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, aki hozzátette: nem arról van szó, hogy egy választási győzelem esetén, Bajnai például állami posztot kap cserébe. Mindössze szívesen segítenek az ellenzéknek.

„Elárulom, olyan emberek is vannak köztük, akik a 2010 óta létező kormányzásban is aktív szerepet vállaltak, de talán érthető, ha az ő nevüket nem árulom el” – mondta a pártelnök.

Miután 2010-ben távozott a miniszterelnöki székből, Bajnai egy ideig pihent, majd 2011-ben több külföldi egyetemen is volt vendégprofesszor.

2014-ben aztán váratlanul újra visszatért a magyar politikába, az Együtt 2014 Mozgalom egyik vezetőjeként vállalt szerepet. Az Együtt egy mandátumot szerzett az EP-választáson, de Bajnai lemondott róla, amelyet így Jávor Benedek nyert el.

A lap úgy értesült, hogy a Momentumot tanácsadói minőségben segítheti – Bajnai mellett – két korábbi külügyminiszter, Jeszenszky Géza és Balázs Péter, az egykori jegybankelnök Bod Péter Ákos, és Oszkó Péter egykori pénzügyminiszter neve is felmerült.

Forrás: Blikk