Bakondi úr a járvány idején is megbízhatóan szállítja a migránsokról szóló híreket

Föld S. Péter 2021. február 27. 07:17 2021. feb. 27. 07:17

„Több mint 15 ezer határsértőt fogtak el idén eddig a magyar határokon” – közölte Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában. A legtöbb elfogás a magyar-szerb határszakaszon volt. Többségüket a határ térségében fogták el a hatóságok, illetve megakadályozták őket abban, hogy átjussanak a kerítésen.

Nagyon hiányzott már, hogy Bakondi úr mondjon valamit a migránsokról. Egyrészt régen hallottunk róluk, másfelől meg tényleg halálra unjuk magunkat. Épp ideje volt, hogy valaki végre egy kis változatosságot hozzon az életünkbe. 

Bakondi úr átlagosan kétnaponta kopogtat a migránsokról szóló híreivel. Mondhatnánk azt is, hogy menetrendszerűen bukkan fel az MTI híradásai között. A cég lesi a szavait és az általa elmondottakat amilyen gyorsan csak tudja, megosztja a nagyközönséggel.

Mert tényleg ez az, ami most a leginkább foglalkoztatja a magyar embereket. Hogy jönnének a migránsok, ha Bakondi és csapata hagyná őket. Az, hogy van valami járvány, amit a Covid nevű vírus okozott, és az ország egy éve bezártságban él, emberek ezrei halnak meg, családi tragédiák zajlanak a szemünk előtt, vállalkozók mennek tönkre, Bakondi urat nem hozza ki a megszokott kerékvágásából, ő mondja a magáét – rendületlenül. 

Ha földrengés lenne, szökőár, vagy becsapódna egy hatalmas meteorit, ő minden második nap akkor is előbújna a fedezékéből, elmenne az MTI-be, vagy feltárcsázná az ottani ügyeletest, és elmondaná, hogy hány migránst fogtak el a határon, hány embercsempész ellen indult eljárás.

Tudjuk, ez a foglalkozása Bakondinak, ez a dolga az általa vezetett szervezetnek: az elfogás és a határok védelme. De ettől még nem kellene minden második nap az orrunk alá dörgölni, hogy ők már megint milyen fasza gyerekek voltak. Megvédtek minket, valamint Európát, s nem utolsósorban a kereszténységet. Ha ők nem volnának, itt már senki nem beszélne magyarul, lebontották volna az összes templomot, mecsetek épülnének a helyükön, s egy turbános pasas lenne a miniszterelnök.
Lehet persze, hogy Bakondi úrnak igaza van, amiért elmondja, mekkora szükség van rá és csapatára. Talán így kellene másoknak is fényezniük magukat, ahogyan ő. Az MTI bizonyára örömmel beszámolna arról, hogy N. Béla villamosvezető az elmúlt héten hány kilométert vezette a villamosát, Z, Józsefné matektanárnő pedig elmondhatná, hogy tanítványai megtanulták a Pitagorasz tételt. K. János hentes is eldicsekedhetne az MTI-nek, hogy ebben a hónapban hány húsos csontot és farhátat adott el.

És akkor kiderülhetne, hogy mindnyájan fontosak vagyunk. Hogy nemcsak Bakondi úr megkerülhetetlen, de azok a milliók is, akik mindenféle csinnadratta nélkül végzik a dolgukat, és még migránsokkal sem riogatják a lakosságot..