Bangóné: teljes mellszélességgel fogom támogatni Komjáthi Imrét

HírKlikk 2021. március 12. 15:24 2021. márc. 12. 15:24

Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese a Klikktv-ben jelentette be szerdán, hogy Budapest 17-es választókerületében, azaz a Csepelt és Soroksárt magába foglaló körzetben indul az előválasztáson. Ha megnyeri, ő lesz a fideszes Németh Szilárd ellenzéki kihívója. Ebben a körzetben 2014 és 2018-ban is Szabó Szabolcs győzött egyéniben. Legutóbb Bangóné Borbély Ildikó, a szocialista jelölt visszalépett – az akkor még az Együtt színeiben politizáló, ma LMP-s – Szabó javára. Ezért sokan joggal érdeklődtek szerkesztőségünkben arról, hogy mi lesz az őszinte, impulzív parlamenti felszólalásairól híres politikusnővel. A két MSZP-s politikussal Bánó András beszélgetett.

Bangóné Borbély Ildikó, aki egyben a csepeli szocialisták elnöke is, elmondta: „teljes mellszélességgel fogom és fogjuk támogatni Komjáthi Imrét a kampányban. Bebizonyítjuk: van annak létjogosultsága, hogy a Magyar Szocialista Párt elnökhelyettese induljon az előválasztáson”. Kifejtette személyes indokait is arról, miért nem ő méretteti meg magát. „2018-ban – ahogy arra mindenki emlékszik – nagyon nehéz helyzet alakult ki az ellenzéki oldalon. Az MSZP már akkor is a teljes ellenzéki összefogás pártján állt, hiszen tudtuk, ez a leghatékonyabb lehetőség a sikeres kormányváltásra – de legalábbis a kétharmad megakadályozására.

Akkor az MSZP részéről én, az Együtt színeiben Szabó Szabolcs indult. A csepeli és soroksári emberek egy része kérlelt, hogy semmiképp ne lépjek vissza, mert kell egy karakteres női politikus a körzetben. Sokan Szabó Szabolcsot és engem azzal kerestek meg, hogy bármelyikünk lehet az ellenzéki jelölt, de az a lényeg, hogy csak egy ember álljon szemben Németh Szilárddal” – vázolta az akkori helyzetet a politikus. Az MSZP és Bangóné számára egyaránt fontos volt, hogy a választók akaratát figyelembe véve, egy az egy ellen történjen a voksolás. Így Bangóné Borbély Ildikó, akinek mindig nagyon fontosak voltak – és ma is azok – körzete polgárai, visszalépett Szabó javára.

A szocialisták listájáról pedig volt lehetősége négy éven át a Parlamentben érvényesíteni a helyiek érdekeit. „Én akkor felelős politikusként hoztam meg a döntésemet – ahogy most is teszem –, ezért nem én indulok az előválasztáson Szabóval szemben. Más, fontos feladatom lesz, amelyet alkalmas időben majd a nyilvánosság elé tárok” – mondta a politikusnő.

Komjáthi Imre meggyőződése, hogy nagyon jót tesz a politikának, ha nők vállalnak benne feladatot. Az lenne igazán nagyszerű és igen hasznos, ha még többen lennének a gyengébbnek mondott, ám igen erős nem képviselői, „különösen az olyan kemény, harcias, következetes, karakteres nők, mint Bangóné Borbély Ildikó. Ildikó természetesen mindig számíthat rám. Bármilyen feladatot kap, ott leszek mellette, mindenben segítek neki. Ez így természetes. Főleg akkor, ha egy olyan bátor és eredményes politikusról van szó, mint Ildikó” Hozzátette: az előválasztás demokratikus intézmény, ahol nem Szabó Szabolccsal szemben indul. Szerinte ugyanis az előválasztáson olyanok vesznek majd részt, akiknél már nem az a kérdés, hogy képesek, alkalmasak-e a betöltendő és elvégzendő munkára, hanem azt kell majd a választóknak eldönteniük, hogy közülük ki a legalkalmasabb személy arra, hogy legyőzze a Fidesz jelöltjét. Az előválasztáson induló jelöltek megmutathatják karakterüket, személyiségüket: „van, aki csöndesebb, visszahúzódó, inkább a papírmunkát szereti, van, aki meg harcosabb, keményebb kiállású – talán még aktívabb is”.

A teljes interjút meghallgathatják a KlikkFM-en.



Ön kit látna legszívesebben Orbán kihívójaként?

Jakab Péter
27%
Márki-Zay Péter
10%
Karácsony Gergely
33%
Fekete-Győr András
2%
Dobrev Klára
22%
Pálinkás József
3%
Szavazatok száma: 25134 Köszönjük * A rendszer a szavazás eredményét egész százalékra kerekítve jeleníti meg.