Baranyi Krisztina nem kér Kubatov elnökségi pozíciójából

Harkai Péter 2020. január 8. 18:29 2020. jan. 8. 18:29

Kubatov üzent az új ferencvárosi polgármesternek, hogy elvárja a jövőben is az önkormányzat eddigi, ötvenmilliós támogatását. Ennek megpecsételéseként bizonyára szívesen venné, ha Ferencváros új polgármestere is beülne a ferencvárosi sportklub elnökségébe, amint elődje Bácskai János, mert mint jelezte, ez „hagyomány”.

A Hírklikk értesülése szerint, Baranyi Krisztina csattanós választ adott a Fidesz és a Fradi nagyhatalmú szürke eminenciásának a provokatív invitálásra.

A IX. kerület független polgármesterjelöltje minderre úgy reagált, hogy az FTC elnökségébe kötelező érvénnyel betagozódni meglehet, hogy hagyomány, de őt eddig nem keresték meg ezzel a kéréssel, bármit is nyilatkozik Kubatov Gábor elnök:

-De ha megkeresett volna sem élnék a lehetőséggel. Ferencváros nincsen Fradi nélkül és a Fradi sincsen Ferencváros nélkül, de „a” Fradi nem feltétlenül a Kubatov Gábor és a Fidesz által vezetett sportegyesületet jelenti, hanem egy olyan, 120 éves hagyománnyal rendelkező egyesületet, ami olyan igazi értéke ennek a kerületnek, amelyet támogatni kell. De hogy ilyen ultimátumszerű és pénzügyi alapokra helyezett hoci-nesze támogatásra lenne szükség, afelől erős kétségeim vannak.

Baranyi Krisztina jelezte, hogy végignézte a sportklubnak adott eddigi támogatások elszámolását és jellemzően utánpótlás-neveléshez sem kapcsolódó emberek – mint a gazdasági igazgató, adminisztrációs munkatársak – bérét fizette az önkormányzat az évi 50 millió forintos támogatáson belül. Annak ellenére, hogy például egy nehéz körülmények között élő ferencvárosi gyereknek legyőzhetetlen anyagi problémát jelenthet, hogy versenyszerűen sportolhasson és az utánpótlás-nevelésben részt vehessen. Már maga az éves tagdíj megfizetése is jelentős terhet jelent.

– Szerintem közpénzből azokat a kerületieket kell támogatni, akik egyébként a Fradiban akarnak sportolni és ezen keresztül a sportklubot is támogatjuk. Közös érdekünk, hogy az itteni gyerekek is lehetőséget kaphassanak elérni az élsportolói álmokat – közölte a polgármester.

A Hírklikk kérdésére, hogy miként oldják fel a radikális elnökségi invitálás elutasítása után vélelmezhető feszültséget, a polgármesteri válasz elegáns gesztussal jelzi: Kubatov nem fog diktálni az új önkormányzati vezetésnek. Ugyanis: „még ha érkezne is konkrét felkérés az elnökségi poszt felajánlásával, akkor sem élnénk vele, mivel szeretnénk, ha egy kerületi szurkoló kapná meg azt az elnökségi helyet, amit a polgármesternek akarnak felajánlani. Ehhez az önkormányzat annyiban nyújtana segítséget, hogy a felkérés alkalmával az egész kerületet érintő választást kezdeményez a megfelelő személy megtalálására. A IX. kerület polgármestere ezt így látja lojálisnak a helyi lakosság irányában, ha nem csak egy elit szurkolói kör, a „keménymag” hanem az egész kerület szurkolói táborából kerüljön ki az a személy, aki képviselheti Ferencvárost a Ferencvárosi Torna Klub elnökségében.”