Bayer Zsolt: a magyarok még soha a büdös életben nem éltek ilyen jól

HírKlikk 2021. október 10. 13:45 2021. okt. 10. 13:45

Interjút adott a Mandinernek Orbán Viktor jó barátja, harcostársa, a nyomdafestéket nem tűrő négybetűs szavak használatáról elhíresült publicista, Bayer Zsolt. Az 5-ös számú Fidesz-tagkönyv tulajdonosa bírálta az ellenzéket, dicsérte Orbánt és a Fideszt. Szerinte a világ jobb lenne a Facebook nélkül, ahol sokszor durva kommentekbe ütközik az ember. Úgy gondolja, a baloldalon egyetlen tehetséges politikus van, őt Schiffer Andrásnak hívják.

Az Index által szemlézett interjúban Bayer a Fideszhez fűződő viszonyáról is beszélt: „Azokhoz az emberekhez, akik az alapítók közül maradtak, engem olyan viszony fűz, mint ami a háborús veteránokat köti össze. Belső kényszer, hogy képviseljem ezt az oldalt, kiálljak mellettük.” 

Bayer számára jóleső érzés, hogy van néhány ember, akikről tudja, soha nem fogják hátba döfni. Mint mondta, majdnem 60 évesen rá kellett jönnie, nagy dolog, ha van az ember életében nyolc-tíz ilyen ember. És ha van, meg kell becsülni őket és ha ez az ára, a kiállás és néha az irracionális háború, akkor is be kell vállalni. Szerinte jobb lenne a világ a Facebook nélkül, ahol óhatatlanul belefut fenyegető hangnemű kommentekbe.

Méltatta az Orbán-kormányt a gazdasági politikájáért, csodának minősítve az utóbbi évtized eredményeit. Szerinte megpróbálnak persze a másik oldalon úgy csinálni, mintha olyan szörnyű lenne itt élni, de a magyarok ilyen jól még a büdös életben nem éltek.

Beszélt arról is, hogy miért utálja zsigerből a kommunistákat. Ezt családi hátterével magyarázta, miszerint apai ágon sváb, a kiterjedt családját kitelepítették 1946-ban, édesapja itthon maradt, de mindenét elvették. Némi gyurcsányozás után még kifejtette, hogy a baloldalon egyetlen tehetséges politikust ismer, akit Schiffer Andrásnak hívnak.

Forrás: Index