Becsapta a kormány az egészségügyi dolgozókat: nem mindenki kapja meg az ígért 500 ezret

HírKlikk 2020. június 6. 16:03 2020. jún. 6. 16:03

A Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) hívta fel a figyelmet arra: hiába szerepeltek az egészségügyi dolgozóknak korábban ígért egyszeri, bruttó 500 ezer forintos juttatás eredeti előterjesztésében a lakossági gyógyszerellátást biztosító gyógyszerészek és (szak)asszisztensek, őket a végső döntés előtt valaki lehúzta onnan.


Csak egy olyan egészségügy lehet hatékony, ahol a rendszer középpontjában a beteg áll, körülötte pedig egységben a segítő szakemberek, ezért minden megosztó intézkedés káros lehet a betegek számára – idézte a Népszava a Magyar Orvosi Kamara Facebook oldalán megjelent nyilatkozatot.

„A közfinanszírozott egészségügy, a magánegészségügy, a szociális szféra dolgozói, a gyógyszerészek és diplomás tagjaink mind részt vettek a koronavírus-járvány elleni védekezésben. Mindenki a saját területén állt helyt. A korlátozások ideje alatt egyenlőek voltunk, mindenkire ugyanaz vonatkozott. Most, amikor a kiesett bevételek pótlásáról van szó, ismét nem tekintik egyenlőnek az egészségügyi dolgozókat” – közölte a Magyar Orvosi Kamara.

Álláspontjuk szerint, csak egy olyan egészségügy lehet hatékony, ahol a rendszer középpontjában a beteg áll, körülötte pedig egységben a segítő szakemberek, ezért minden megosztó intézkedés káros lehet a betegek számára. Korábban a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) hívta fel a figyelmet arra: hiába szerepeltek az egészségügyi dolgozóknak korábban ígért egyszeri, bruttó 500 ezer forintos juttatás eredeti előterjesztésében a lakossági gyógyszerellátást biztosító gyógyszerészek és (szak)asszisztensek, őket a végső döntés előtt valaki lehúzta onnan. 

Mint a lap megjegyzi, a döntésért – a döntéshozók helyett – a kamarai elnök kért elnézést.