Bejegyeztette a NAV a végrehajtási jogot Iványi Gábor egyházának ingatlanjaira

HírKlikk 2022. november 23. 18:40 2022. nov. 23. 18:40

Szeptember óta összesen már 130 millió forintnyi normatívát nem fizetett ki oktatási intézményeink után az állam, ráadásul a NAV végrehajtási jogot jegyeztetett be mintegy húsz ingatlanunkra. Közöttük több templom, parókia és szociális lakásként működő ingatlan is van – áll az Iványi Gábor vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) közleményében.

A Népszavához eljuttatott kommüniké hangsúlyozza, az államtól átvállalt feladataik működtetéséhez szükséges anyagi források 40-50 százalékát az Orbán-kormány eddig arra való hivatkozással vonta meg, hogy a közösség nem minősül egyháznak.

Pedig a MET most már a jelenlegi egyházi törvény szerint is jogosult lenne a nélkülözhetetlen kiegészítő támogatásra, amit egyébként minden egyházi fenntartó megkap. Az állam több milliárddal tartozik Iványiéknak, akik ezért nem tudják az adóhatóság felé teljesíteni befizetési kötelezettségeiket.

A MET segítséget kér, hiszen a hirtelen megugrott rezsiköltség és az élelmiszerárak emelkedése miatt a tél átvészelésében rendkívül sokat segítenek az anyagi és természetbeni támogatások. A részleteket az Oltalom.hu oldalon tették közzé.

Forrás: Népszava