Bemutatták a Nemzeti Mintatervet

HírKlikk 2019. szeptember 16. 17:02 2019. szept. 16. 17:02

A kormány egyik legfontosabb feladata a magyar családok támogatása - hangoztatta a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón, amelyen bemutatták a Nemzeti Mintaterv Katalógust.

 A kiadvány, amely a magyar építészeti hagyományokra épülő, részletes költségelemzéssel ellátott családi házak 3 dimenziós vázlat terveit tartalmazza, nagy segítséget nyújthat az otthonteremtésben érintett érdeklődőknek - jelezte az államtitkár.

Tuzson Bence tájékoztatása szerint a katalógusba a Lechner Tudásközpont Nonprofit Kft. által kiírt ötletpályázatra érkezett nyertes pályázatok kerülnek bele, így az építkezés előtt álló családok 72 pályázó 93 vázlat tervével találkozhatnak.     

Az ötletpályázatra 149 pályázó, 273 pályaművet küldött be, ezek közül a bírálóbizottság választotta ki azt a 93-at, amelyet a nagyközönség is megismerhet. A hétfői rendezvényen a nyertes pályamunkákat beküldők oklevelet vehettek át, ezen felül minden egyes támogatott vázlat terv után 500 ezer forint díjazásban részesültek.  

Forrás: MTI/Hírklikk