Bencsik András szerint Manfred Weber „egy szar ember"

HírKlikk 2020. december 22. 13:43 2020. dec. 22. 13:43

A karácsony előtti utolsó adásban is a megszokott kocsmai hangulatban beszélte át a hét legfontosabb történéseit a kormánypárti publicisták asztalközössége a Hír TV Sajtóklubjában – írja a Népszava.

A résztvevők nem mentek el amellett a hír mellett sem, ami arról szólt, hogy elsöprő többséggel fosztotta meg jogaitól Deutsch Tamást a Néppárt.  

„Én nem vagyok a Néppárt tagja, úgyhogy meg merem kockáztatni, hogy azt mondjam: ez a Weber egy szar ember" – vélekedett Bencsik András a Fidesz pártcsaládjának frakcióvezetőjéről.

Bayer Zsolt ekkor nevetve közbeszólt, hogy a „számból loptad ki a szót". Ezt követően Bencsik úgy folytatta, Manfred Weber egy „jellegtelen, köpönyegforgató, pimasz senki". Meglátása szerint a politikus visszaél azzal a helyzettel, hogy pillanatnyilag egy hatalmi pozícióban van. Egyúttal pedig Deutsch Tamás és „mindannyiunk" nevében kikérte ezt az „ávós humort".   

„Ezek a sz*rháziak pontosan tudják, hogy természetesen Magyarországon semmi sincs a sajtószabadsággal. Az egyik, ha nem legszabadabb e tekintetben Magyarország, mert itt mindenféle vélemény nyilvánosságot kaphat."

Úgy véli, Franciaországban, Németországban vagy több más helyen éppen az ellenkezője van: egy „szűk sávon megy át minden vélemény, azon kívül minden más náci-fasiszta szörnyűség." „Ami pedig a Webert illeti: én kifejezném most már a saját nevemben az őszinte utálatomat a személyét illetően" – zárta gondolatmenetét Bencsik András.

Forrás: Népszava