Bizonyos körök Magyarországon

Föld S. Péter 2021. október 11. 06:40 2021. okt. 11. 06:40

„Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy bizonyos körök, sok pénzzel megtámogatva, egyértelműen le akarják váltani az Orbán-kormányt”. Csizmadia Lászlótól származik ez a veretes megfogalmazás. Róla tudni kell, hogy a CÖF egyik alapítója és arca, s mint ilyen, az október 23-i babakocsis békemenet főszervezője. Ami pedig az általa említett bizonyos köröket illeti: ezek a bizonyos körök nem Brüsszelben keresendők, hanem Magyarországon. És nem sok pénzzel megtámogatva, hanem az elmúlt több mint 11 évben sok pénztől megfosztva.

Kiábrándult, dühös magyar emberek akarják leváltani az Orbán-kormányt. Különös ismertetőjelük, hogy sokfélék, életkorukat tekintve is különbözőek. Idősek épp úgy vannak közöttük, mint fiatalok, vagy éppen középkorúak. Pártszimpátiájuk alapján sem egységesek, ami viszont közös bennük, hogy ezek a bizonyos körök a NER-nek nem nyertesei, mint az Orbánhoz közeli oligarchák és más csókosok. Nem külföldi iskolákba járatják a gyerekeiket – már csak azért sem tesznek ilyet, mert ezeknek az Orbán-kormányt leváltani szándékozó bizonyos köröknek egészen más jellegű gondjaik vannak. Nem azon hezitálnak, hogy melyik luxusjachton nyaraljanak a családjukkal, vagy mit vigyenek magukkal az egzotikus kiruccanásokra, ahová magánrepülővel érkeznek meg. Ezeknek a bizonyos köröknek elegük van abból, hogy a kormányuk becsapja őket, s hazájuk hajóját Európából Ázsia felé kormányozza. Elegük van a 30 évre titkosított szerződésekből, amelyek hosszú évtizedekre eladósítják Magyarország polgárait, s tele van a hócipőjük azzal, hogy országuk vezetői jószerivel már csak keleti despotákkal állnak szóba.

Ezeknek a bizonyos köröknek, akik arra szövetkeztek, hogy jövő év áprilisában leváltsák az Orbán-kormányt, elegük van a harmatgyenge forintból, az 500 forinthoz közelítő benzinárból, a kilónként ötszáz forintnál többe kerülő almából. Elegük van az állami médiából ömlő hazugságokból, a mellébeszélésekből és a csúsztatásokból. Például abból, amikor a kormány illetékese azzal dicsekszik, hogy nálunk fele annyiba kerül az energia, mint Franciaországban, és közben elfelejti hozzátenni, hogy ez utóbbi országban az átlagnyugdíj négyszerese a magyarországi átlagnyugdíjnak.

Bizonyos körök, nem Brüsszelben, hanem Magyarországon, tényleg le akarják váltani az Orbán-kormányt.