Bolgár György cáfolta Orbán röszkei hazugságát

HírKlikk 2020. február 15. 10:00 2020. feb. 15. 10:00

Bolgár György ismét tételesen cáfolta Orbán Viktor és egyes kormánytagok állításait a Reggeli gyorsban.

Kezdjük azzal, hogy Soros György támogatja a magyar civil szervezeteket, köztük a Magyar Helsinki Bizottságot. Tény, hogy a bizottság finanszírozása körülbelül egyharmad részben valóban a magyar származású milliárdoshoz köthető alapítványoktól érkezik. Azonban az Európai Bizottság, az ENSZ, és magánemberek is segítik a működését – idézi Bolgár Györgyöt a Klubrádió honlapja. 

Szijjártó Péter külügyminiszter szerint szörnyű, és tarthatatlan állapot, hogy az ENSZ nem költ terrorellenes célokra, csupán a bevándorlókat segíti. A migráció valóban világjelenség. Azonban Bolgár György világossá tette, hogy a terror elleni harc nem az ENSZ feladata, hanem az egyes tagországoké – valójában a titkosszolgálatoké. Egyébként az ENSZ-nek is van egy ezzel foglalkozó szervezete.

Végül, de nem utolsó sorban, sorra került Orbán Viktor röszkei határon tett kijelentése is, amely szerint a „menekültinvázió” 95 százalékban katonakorú férfiakból áll. Ez a statisztikák szerint, egyszerűen nem igaz. A menekülők körülbelül 30 százaléka nő, másik 30 százalékuk gyermek.

A teljes beszélgetés ide kattintva hallgatható meg.

Forrás: Klubrádió