Borkai és a győri polip többi tagja – 10­ év, 10 milliárd forint

HírKlikk 2019. október 9. 08:41 2019. okt. 9. 08:41

Tegnap már konkrét fenyegetések értek” – írja legújabb bejegyzésében az ördög ügyvédje, aki ezúttal belekezdett a „győri polip” szál kibontásába. Az írás egyik leginkább mellbevágó állítása: „Borkai egy évben nagyjából 1 milliárd forintot lop ki a városból, és visz ki külföldre. Bő 10 éve vidáman működtetik a pénzszivattyút, csak mert senki nem gátolja meg őket ebben.” A „győri polip” eme bevezető cikkében sok tény még nincs, állítás annál több. S mint egy jó regényben: megismerhetjük a szereplőket. És arra is kapunk utalást, hogy a szerző is ügyvéd.

„... Ha velem bármi történik, sokkal több szar fog a nyakukba ömleni, mint amennyit valaha el tudtak képzelni... Persze, ettől még folytatom. Talán lesz egy meglepetésem még mára, ennyi izgalmat hadd okozzak” – ezekkel a szavakkal zárja mai bejegyzését az ördög ügyvédje, aki a Borkai-féle hálózat bemutatását azzal kezdi, hogy tudatja, hogy nem csak Borkainak Rákosfalvy Zoltán ügyvédnek is van repülős jogosítványa, majd a sajtóban megjelent gyanút megerősítve arról ír, hogy „letiltotta, így nem lehet látni a gépét a flightradaron, ezért csak kevés adat van róla”. Nem csak a HA-CIZ géppel szoktak repdesni, van még egy másik, „kellett egy saját gép Borkainak is. Azt sem a fizetéséből vette”.

„Borkai egy évben nagyjából 1 milliárd forintot lop ki a városból, és visz ki külföldre. Bő 10 éve vidáman működtetik a pénzszivattyút, csak mert senki nem gátolja meg őket ebben” – áll az írásban, amely bemutatja ennek a „bulinak” a szereplőit.

Rákosfalvy Zoltánról, a „kollégáról,  a jogi csavarok tudójáról, aki Borkai fiának minden hónapban utalja az 1 millió forintos zsebpénzt” nem nagyon ír többet „egyelőre”.

Szabó Ervin: „a Borkai lányának „barátságból” átadott éttermen túl az ő érdeme az is, hogy körön kívülinek Győr belvárosban gyakorlatilag nem lehet éttermet nyitnia 2006 óta. Ezért is nagyon hálás Borkainak, azért meg főleg, mert négyszeres áron nyerte meg a diákok étkeztetését. A szexorgiák gyakori résztvevője”.

Somogyi János:  „az az agy találta ki, hogy Borkai legyen a polgármester. Csak azért, hogy a környezetében lévő gazdag és gazdagodni akaró vállalkozóknak legyen egy buta, így jól irányítható polgármestere. Somogyi adta Borkai mellé Rákosfalvyt”.

Bolla Péter: őrá Borkai mestereként tekint, tőle sajátította el azokat a módszereket, hogyan kell polgármesterként adott helyzetben úgy eljárnia, vagy döntenie, hogy a szűk környezetében lévők hozzáférjenek a közpénzhez. És azt is, hogy ebből a közpénzből mennyit kell visszakérnie. Bolla kabinetfőnökként felügyelte az önkormányzati hivatalon belül a polip érdekét szolgáló ügyek végrehajtását, míg kegyvesztetté nem vált.

Neumann Zoltán: a Kultúrmérnök Kft. vezetője és tulajdonosa, a győri útépítési munkák nagyobb részének nyertese. Ő is rendszeres részvevője a minden évben megrendezett háromhetes Maldív-szigeteki kiruccanásoknak, sokat tudna arról mesélni arról, hogyan jutott ki a sok készpénz külföldre.

Gasztonyi László: a győri közbeszerzések másik fő nyertese, a munkák jó részének fő- vagy alvállalkozója, néha ő is kiruccan Borkaival a Maldív-szigetekre.

dr. Csörgits Lajos: , a város aljegyzője, a hűséges végrehajtó az önkormányzati hivatalban, aki az összes korrupciós ügyben tettestárs. Többször mondta már Borkainak, ha bajba kerül miatta, akkor minden borítani fog.

Ackermann István: a Strabag győri vezetője, aki a Győr és Győr környéki közbeszerzési munkák nagy nyertese. Sokat tudna mesélni arról, mennyit kell visszaosztania.