Borkai, Kaleta… és?

Németh Péter 2020. december 1. 15:17 2020. dec. 1. 15:17

Kajánkodhatnánk is, hogy családbarát kormányba is beüt a mennykő, de nem tesszük. Nem pusztán azért, mert ízléstelen volna, hanem mert nem mondanánk vele semmi újat. A folyamatos, álságos kommunikáció, ami már átcsapott a törvényalkotásba, mi több az alaptörvénybe is, éppen eléggé egyértelművé tette mindazok számára, akik nem fizetett, vagy elkötelezett hívők, hogy a nagy keresztény álarcon mutatkozik azért egy-két folt. Ha más nem, ahogy a Borkai-, vagy a Kaleta-ügyet kezelte a hivatalosság, megmutatta, hogy a magas erkölcsiség addig tart, amíg nem érinti a saját tábort. Ha viszont eléri, akkor beindul a rejtőzködés, a sumákolás, a terelés, és ha lehet, a felmentés is. Lám, Borkai esetében sikeres volt az akció, mert bár a volt olimpiai bajnok kénytelen volt lemondani polgármesteri pozíciójáról, sem az érdekes üzleti tranzakcióknak (Audi), sem az orgián felbukkanó drognak, sem pedig a közpénzek sajátos felhasználásának nem lett büntetőjogi következménye. 

Kaleta Gábor pedofil képgyűjteményét nem sikerült teljesen eltakarni, a volt diplomata bíróság elé került, de – mondhatni – megúszta, meglehetősen enyhe büntetéssel. Azóta különben, ha jól figyeltem, két hasonló ügyben is eljárt a bíróság, mondanom sem kell: keményebb ítéletek születtek. 

De most, Borkai és Kaleta történeténél durvább eset jött szembe a nyilvánossággal: egy magyar EP képviselőről szól a fáma, aki azóta már nem képviselő. Nem ismerjük a részleteket, így nevünk sincs, vagyis nem tudjuk, hogy ki az a politikus, akit a belga rendőrség elkapott, mert tiltott orgián vett részt. Nem az orgia volt tiltott – ha jól gondolom –, hanem a járvány miatti összejövetelek megtartása; ezt a szabályt hágta át vagy 25, állítólag többségében férfiember. És a 25 között volt egy magyar európai parlamenti képviselő is. Akiről épp az derült ki, hogy nem éppen európai módon viselkedett. Nem, nem az volt vele a baj a jelentések szerint, hogy belecsúszott ebbe a tiltott partiba, aminek történéseiről azért lehetnek sejtéseink, hanem az, hogy megpróbált elmenekülni, illetve. A helyszínen a rendőrök drogot is találtak. 

Nem szeretnék úgy viselkedni, mint aki még csak nem is sejti, kiről van szó, hiszen nincs senki kerek e hazában, aki ne tudná – már persze, ha egy kicsit is odafigyel a politikára –, hogy kiről is van szó. Nem túl sok magyar képviselő dolgozik Brüsszelben, és még kevesebb van, aki hirtelen lemondott volna. És mégsem írom le a nevét, elsősorban azért nem, mert jogilag – valószínűleg – ezt egyelőre nem lehet megtenni. De azért sem írom le, mert kíváncsian várom, a családbarát kormány miként reagál az esetre. Egy szexuálisan is izgalmas partin részt venni nyilván nem büntetendő cselekmény, legyenek az érintettek akár egyneműek. Drogozni viszont már – a magyar törvények szerint – a tilalmas dolgok közé tartozik, de talán még könnyen eltussolható, ám elfutni a rendőrség elől – főként, ha az nem a magyar –, még egy EP képviselőnek sem illik. 

Borkai, Kaleta… Várom tehát, hogy a kipontozott részt, a harmadik nevet mikor biggyeszti oda az aktuális – magyar – hatalom.