Botrány a Veresegyházi Medveotthonban: ki gondozza tovább az állatokat?

HírKlikk 2020. szeptember 17. 05:30 2020. szept. 17. 05:30

Az üzemeltető szerződése lejárt, az önkormányzat nem akar hosszabbítani, de a medveotthon igazgatója nem adta át a kulcsokat.

Jogilag gazdátlanok lettek a a Veresegyházi Medveotthon állatai. A menhelyként indult, majd sikertörténetté lett intézmény üzemeltetői szerződése lejárt, az önkormányzat nem akar hosszabbítani. Szerda reggel megjelent Pásztor Béla polgármester a munkatársaival, hogy átvegye az otthont a parkot létrehozó Kuli Bálinttól. Csakhogy az igazgató előre megmondta, nem fogja átadni a parkot, mert az önkormányzatnak nincs engedélye veszélyes állatok tartására – írja a Blikk nyomán az Infostart.

A polgármester azzal érvelt, hogy a kft.-vel az üzemeltetésre kötött szerződés lejárt, és nem akarják meghosszabbítani. Az önkormányzat veszi át az üzemeltetést, de sem a kulcsokat, sem a dokumentációkat nem kapták meg. Sőt, a nyolc gondozó sem marad a parkban, ha új tulajdonos érkezik.

Kuli Bálintnak a medveotthon a szívügye volt, éjjel-nappal itt dolgozott, hogy a menhelyből egy olyan szabadidős parkot hozzon létre, mint amivé a Veresegyházi Medveotthon vált. A Pest Megyei Kormányhivatalhoz fordult, de a vizsgálat és a döntés hónapokat vehet igénybe. Addig az igazgató maga próbálja finanszírozni a park fenntartását. A polgármester szerint, ez jogszabályellenes.