Budapesti vagyok, bűnös vagyok

Föld S. Péter 2020. május 4. 07:02 2020. máj. 4. 07:02

Hétfőtől az ország nagy részén fokozatosan visszatérhet az élet, de Budapesten és a környékén maradnak a korlátozások. Az apró betűs részben az is olvasható, hogy azok a budapestiek, akiknek vidéki üdülőhelyen – például a Balatonnál – van ingatlanjuk, nem mehetnek el a tulajdonukat képező házba, lakásba, kertbe.

Budapesti vagyok, bűnös vagyok. Vírust terjesztek, nem vagyok a nemzet része. Nem Orbán Viktor helytartóját választottam meg főpolgármesternek, ezért megérdemlem, hogy ujjal mutogassanak rám, megírják rólam, hogy hazaáruló vagyok. Most már bevallhatom az én igazi bűnöm: másképp szeretem a hazámat, mint azok, akik engem hazaárulónak tartanak. Árulom a hazámat, Magyarországra néző, élhető hazát beszámítok. Fizetés SZÉP kártyával, részletfizetés megoldható.

Budapesti vagyok, a nemzet szégyene. Idősotthonokban öregeket irtok, ha rám jár a rúd, magamat okolhatom. Összeugraszthatnak nem fővárosi honfitársaimmal, büntetlenül megírhatják rólam, hogy idegen érdekeket szolgálok. (Az elveszített sajtóperekre az én zsebemből lopják ki a pénzt.)

Budapesti vagyok, bűnös vagyok. Egy magyar származású idős amerikai milliárdos zsoldjában állok. Magyarul ez ugyanazt jelenti, mint régen, az egypártrendszer idején: a gaz imperialisták ügynöke vagyok. Rajtam a bélyeg, vörös csillag, sárga csillag, mikor minek van divatja. A kamatot szeretem én nagyon.

Budapesti vagyok, nem méltó arra, hogy leutazhassak a balatoni, vagy bárhol máshol lévő nyaralómba. Úgy kell nekem, így jártam. Ha libsi létemre, lemennék a tiszta, romlatlan vidékre, megfertőzném az ott élőket. Vinném magammal a vírust, nem a COVID-19-et, hanem azt, hogy szeretek szabadon élni, a saját ügyeimben magam dönteni. Nem igénylem, hogy állam bácsi intézzen mindent helyettem, megdicsérjen, ha jó vagyok, megrójon, ha szerinte rossz. Nem kell, hogy gondoskodjon rólam, nem kell, hogy gondolkodjon helyettem.

Budapesti vagyok, bűnös vagyok. Szoktam szomorú és boldog lenni, utálni, szeretni, jónak, rossznak, kicsinek, nagynak, mindenki másnál közepesebbnek látszani. Bűnös vagyok és büntethető, két év múlva választható leszek és választani fogok. Szavazat lesz nálam, és nem félek majd használni.

Ezt tudom felhozni mentségemre tisztelt bíróság. Köszönöm, hogy meghallgattak.