Csoda, hogy Orbán öccsének a cége még működhet

HírKlikk 2023. november 17. 15:25 2023. nov. 17. 15:25

Ifjabb Orbán Győző cégének adószámát a szabályok alapján már régen törölnie kellett volna a NAV-nak a határidők be nem tartása miatt.

Már lassan kilenc éve csak agonizál Orbán Viktor idősebbik öccsének cége – derül ki az mfor.hu cikkéből. Ifjabb Orbán Győző 2015 óta tulajdonosa a Gamma Analcont Ipari Folyamatműszergyártó Kft.-nek.

A főtevékenységként mérőműszergyártással foglalkozó cég ellen napra pontosan egy éve zajlik a legutóbb indult végrehajtás a portál szerint. De nem ez az első ilyen; az mfor.hu az Opten adatbázisát idézve azt írja: az elmúlt 14 évben összesen 9 alkalommal került bejegyzésre végrehajtási eljárás.

Ezek ellenére, a cég gazdálkodása stabilnak tűnik, már amennyire a gazdasági portál ezt az elképesztő késésekkel leadott éves beszámolóikból meg tudja állapítani. 2021-ben például 461 millió forintos árbevételből 2,2 milliós tiszta profit maradt év végére. Azt ugyanakkor megjegyzi az mfor.hu: a határidő be nem tartásának rendszerességét, valamit a késedelem mértékét tekintve, szinte kisebb csoda, hogy a NAV nem törölte még hivatalból a cég adószámát. A szabályok szerint ugyanis ennek kellett volna történnie.

Forrás: mfor.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom