Die Welt: el kellett volna fogadni Petry bocsánatkérését

HírKlikk 2021. április 7. 19:15 2021. ápr. 7. 19:15

A Hertha SC-nek el kellett volna fogadnia Petry Zsolt bocsánatkérését, az elbocsátásával a klub túlreagálta a történteket, és azoknak szolgáltat érveket, akik azt állítják, hogy az ember már el sem mondhatja a véleményét – írja a jobboldali konzervatív német Die Welt.

A Die Welt megállapította: Petry nézeteivel nem kell egyetérteni, és el is lehet ítélni azokat. Tény azonban, hogy Európa sok országában sok ember aggódik a más kultúrkörökből Európába érkező bevándorlók miatt, és éppen a katolikus keresztények vezetője tiltotta meg az azonos nemű párok házasságának megáldását. Arra is emlékezhetünk, hogy a kereszténydemokrata szövetségi kancellár még alig néhány éve ellenezte, hogy azonos nemű párok gyerekeket fogadjanak örökbe.

Carsten Schmidt, a klub ügyvezetője megerősítette, hogy Petry korábban soha nem mutatkozott homofóbnak, vagy idegengyűlölőnek, és Petry bocsánatot kért. A Hertha SC-nek ezt el kellett volna fogadnia. „Így azonban fennáll a veszély, hogy igazat adunk mindazoknak, akik azt mondják, hogy az ember elveszítheti az állását is egy olyan vélemény miatt, ami a többség számára nem kívánatos” – írta a lap.