Diktatúra figyelő: bárki áttekintheti a kormány visszaéléseit az MSZP honlapján

HírKlikk 2020. május 11. 12:27 2020. máj. 11. 12:27

Sérül a jogállam a kormány visszaéléseinek hatására: az MSZP honlapján indított Diktatúra figyelő abban segít, hogy a mind autoriterebb rezsimmel szemben, megvédje az embereket.

„A jelenlegi helyzetben, természetesen a legfontosabb a járvány elleni védekezés, azonban nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a magyar kormány és a mögötte álló fideszes-KDNP-s többség milyen döntéseket hozott az elmúlt hetekben” – mondta Molnár Zsolt, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője és budapesti elnöke hétfőn, az új platformot bemutató online sajtótájékoztatóján.

„Amikor a koronavírus-járványhelyzetre hivatkozva, áterőltették a korlátok nélküli felhatalmazást, akkor azt a kérdést tettük fel, hogy élnek-e vagy visszaélnek vele? A legsötétebb gondolataink valósultak meg, hogy miként kezelik a megmaradt jogállamot”

– indokolta a szocialista politikus a Diktatúra figyelő aloldal létrehozását a párt honlapján.

„Ez a honlap, ami az mszp.hu cím alatt megtalálható, tartalmaz minden olyan döntést, amelyeknek nincs közük a veszélyhelyzethez, viszont visszaéléseket tartalmaznak” – jelentette be, és elmondta, hogy a Transparency International jogvédő szervezet is segít a hiteles adatokhoz való hozzájutásban.

„Természetesen várunk minden állampolgárt – párthovatartozástól függetlenül –, hogy a nyilvánosság megtudja, milyen döntések születnek. Hiszen mérleget kell húzni, hogy ki, miként élt vissza ezzel a helyzettel. Semmilyen nehézség nem adhat okot arra, hogy olyan döntések szülessenek, amelyeket itt bemutatunk” – hangsúlyozta.

Molnár Zsolt ismertetett néhányat az elmúlt napok legsúlyosabbjaiból, amelyek többek között ismét csak a kormány oligarcháinak érdekeit szolgálták.

„Például március 31-én a kormány szembement a választói akarattal a Városliget ügyében. Vérlázító, de a legfrissebb bejegyzés, a május 9-i, amiben 15 milliárd forintot költ a kormány kommunikációra az adófizetők pénzéből. Elfogadhatatlan, hogy jelen helyzetben ilyenre jut 15 milliárd, miközben az egészségügyben dolgozóknak alig-alig segít a kormány”.

Végezetül elmondta, a tételes lista egyre bővül majd, hiszen a folyamatosan frissülő honlap alján  mindenkit kérnek, ha információja van, segítsen azzal, hogy az adófizetők pénzére vigyázhassanak és „a megmaradt jogállamot” megőrizzék.