„Disznók, el a kezekkel a színháztól!"

HírKlikk 2019. december 11. 10:24 2019. dec. 11. 10:24

A Reuters hírügynökség ezzel a címmel közölte jelentését, amelyet – sok más orgánum mellett – a The New York Times is átvett. A tudósító ismertette a beszédekben elhangzottakat, majd egy Tímár Gábor nevű, 67 éves nyugdíjas buszsofőrt idézett, aki azt mondta, „Demokrata vagyok, és ez újabb lépés, hogy ellopjanak egy újabb területet, ezúttal a színházakat”.

Ismertette a jelentés a törvényjavaslatban foglaltakat, a neten megjelent tiltakozásokat, és megállapította: Orbán 2010-es hatalomra jutása óta a jobboldali Fidesz átírta az alkotmányt, ellenőrzése alá vonta az állami médiát, és a miniszterelnökhöz, illetve a párthoz közelálló üzletemberek birodalmakat építettek. A 2018-as választás megnyerése után Orbán azt mondta: „új korszak építésére kapott mandátumot”.

Végül a szerző hozzátette: egy kormányszóvivő a Reutersnek nyilatkozva, pénteken kifejtette: egy budapesti színházban napvilágra került szexuális zaklatási eset tette szükségessé a változtatásokat, „mert a kormánynak jelenleg nem áll hatalmában elbocsátani az érintett színház igazgatóját”.

Forrás: Hírklikk