DK-s előválasztási belharc Veszprémben

HírKlikk 2021. május 5. 08:02 2021. máj. 5. 08:02

Katanics Sándor, a DK veszprémi frakcióvezetője független jelöltként fogja megméretni magát az ellenzéki előválasztáson, amennyiben az ellenzéki pártok tolerálják – írja a Magyar Narancs.

A lap szerint nem tudta elfogadni, hogy a pártközpontban a jelölésnél figyelmen kívül hagyták a helyi szervezet véleményét és a városi közéletben ismeretlen személyt, Csonka Balázs civil jelöltet támogatják.

Katanics Sándor a közösségi oldalán jelentette be, hogy függetlenként elindul az ellenzék országgyűlési jelöltjeinek előválasztásán. Ehhez 400 ajánlást kell összegyűjtenie, ha a hat ellenzéki párt elfogadja az indulási szándékát.

Katanics nem lépett ki a pártból, a három fős városi frakciót továbbra is vezetni kívánja, azonban nem tudta elfogadni sem ő, sem a helyi DK számos tagja, volt vezetősége, hogy pártjuk a saját ügyvédi irodáját vivő Csonka Balázs civil jelöltet támogatja.

„Úgy hiszem, az a helyes, ha nem a fővárosból mondják meg, ki legyen vidéken a Fidesz jelöltjének a kihívója” – fogalmazott.

A civilben középiskolai matematika- és fizikatanérként dolgozó helyi képviselő, Katanics Sándor 1998 óta több ciklusban volt veszprémi önkormányzati képviselő, 2019-ben a DK polgármester-jelöltje volt, ám végül csak önkormányzati képviselői posztot nyert.