Dobrev-interjú a bécsi Kurier című lapban

HírKlikk 2021. szeptember 20. 18:40 2021. szept. 20. 18:40

„Orbán kihívója: A magyar alkotmány alkotmányellenes” – ezzel a címmel közölt Dobrev Klárával készült interjút a Kurier című bécsi lap az előválasztás kezdete alkalmából. A teljes interjút csak a lap előfizetői olvashatják.

Dobrev Klára, az Európai Parlament képviselője öt további ellenzékivel verseng azért, hogy a jövő tavaszi választáson az Orbán-ellenes tömb csúcsjelöltje lehessen. Orbán ellenfelei ezúttal közösen lépnek fel, egyetlen csúcsjelölt mögé állnak, és Dobrev esélyei jók, sok felmérésben megelőzi versenytársait vázolta a helyzetet a lap.

Dobrev Klára szerint nem lesz elég legyőzni az Orbán-kormányt. Sok manipulációval az Orbán-kormányból Orán-rezsim lett. Ez pedig nem lehet pusztán választási győzelemmel legyűrni, hanem csakis nagyon profi módon és politikailag nagyon erős kormánnyal. „Azt hiszem, ezt nézik ki belőlem a szavazók” mondta.

Arra a kérdésre, hogy ha a választás szerinte nem lesz sem szabad, sem tisztességes, akkor hogyan akar ezzel megküzdeni az ellenzék, Dobrev Klára kifejtette: olyan szövetséggel, amilyent a választók már régen akarnak. „Közösen erősebbek vagyunk, mint a Fidesz, és közösen van annyi pénzünk, amivel már lehet dolgozni”.

Az összefogó ellenzéki pártok közötti ideológiai eltérésekről kérdésre kifejtette, „Minket az egyesít, hogy Európában akarunk maradni, és szabad államot akarunk. A közös célok erősebbek, mint mindaz, ami megoszt minket. Úgy látom, hogy közel 12 évi Orbán-kormányzás után sok területen mint az oktatás, az egészségügy és a gazdaság nem olyan nagyok közöttünk az eltérések. Ezért szerintem nem lesz nehéz egyben tartani az egész koalíciót. Az a célom, hogy a következő választáson, négy év múlva, minden párt önállóan méretkezhessen meg, ilyen demokráciára van szükségünk Magyarországon” mondta Dobrev Klára az interjú elején.

Forrás: Hírklikk