Donáth Anna: Végig fogom csinálni, és fizetni fognak a hazugságért!

HírKlikk 2019. augusztus 12. 18:18 2019. aug. 12. 18:18

Donáth Anna rágalmazás miatt be fogja perelni a Ripostot és mindazon sajtóterméket, amelyek annak nyomán közölték és közölni fogják az ő állítólagos szexuális zaklatási ügyét. A kormányhű média ma egy további szintet lépett: azután, hogy alig pár napja Donáth Anna édesapját, a volt országgyűlési képviselő Donáth László evangélikus lelkészt vádolta meg szintén szexuális zaklatással, most ugyanezt tette a lányával is. Donáth Anna leszögezte: „Semmi nem igaz a propaganda fantáziálásából...Bárki is vagy te, aki ezt írtad rólam, nézz a lányod vagy az édesanyád szemébe, és képzeld el, hogy róluk írnak ilyet. Képzeld el, hogy az állami propagandagép őket veszi célba. Ilyen rendszert építesz a hazug írásaiddal” – szögezte le a Momentum EP képviselője.

A Ripost egy állítólagos olvasói levelet hozott le – természetesen név nélkül –, amelyben egy lány azt állítja, hogy korábban, még nagykorúsága előtt közmunkát végzett a szeretetotthonban, ahova gyakran berúgva vagy hajnalban, másnaposan érkezett társaival Donáth Anna, ki egy ilyen alkalommal rátámadt és szexuális ajánlatot tett neki.

Donáth Anna Facebook posztjában határozottan visszautasította a rágalmat, amelyet pontról pontra, tényekkel alátámasztva meg is cáfol. 

Mint írja: „Meglepődve tapasztaltam, hogy friss házasként, pont a nászutam előtt vádolt meg azzal a Fidesz propaganda-gépezete, hogy szerintük még tavalyelőtt, édesapám munkahelyén egy lányt zaklathattam...Egyszer szívesen meghallgatnám, mi az oka annak, hogy e szerkesztőségek tagjai sem a kórházak életveszélyes állapotát, sem a bődületes korrupciót, sem a borzasztó elvándorlást „nem veszik észre”, ellenben van idejük és ihletük kedvenc internetes pornóvideóikat és engem, a Momentum alelnökét egy cikknek hazudott konfabulációban összekombinálni” – írja aláhúzva, hogy „semmi nem igaz az ott leírt cselekményből. 

Miután „az olvasóknak ezzel szemben az igazságra van szükségük”,  a posztban Donáth Anna 4 pontba szedve cáfolja a hazug vádaskodást. 

1. A levélmű alkotója szerint az eset tavalyelőtt, egy keddi Sziget-napon történt. Abban az évben egyetlen alkalommal, egy Quimby-koncerten volt a Szigeten, de még a megelőző pénteken, és utána sem Békásmegyerre ment, a közelében sem jártam.

2. A fikció szerzője szerint „saját szállodaként” használtuk az intézményt. Ennek semmi értelme nem lett volna, hiszen mellette áll a családi házunk, a saját szobámba is mehettem volna. A levélíró állítólag már akkor is a szomszédunkban (!) lakott, és most is ott él – ha így lenne, ezt is tudná.

3. Őszintén nem tudom, mit jelent a „nem részletezem, de rám támadt!”-vád, pláne egy olyan cikkben, ami azzal indul, hogy a névtelen cikkírónak a névtelen levélíró „részletesen leírta’”, miként történt a képzeletbeli zaklatás..sajnos nekem mégis muszáj megkérdeznem: mi a vád? Önök szerint pontosan, fizikailag mit csináltam?

4. Soha senkit nem bocsátottak el amiatt, mert tőlem „védett” másokat. Soha senkit nem is zaklattam, sem itt, sem máshol. Továbbra is a lehető legszigorúbban védi a Momentum teljes közössége a zaklatás áldozatait, ebben nem kötünk semmilyen kompromisszumot.

Nincs még egy hete sem, hogy a Fidesz propaganda médiája – élén akkor is a Ripost-al nekiment Donáth Lászlónak , azzal vádolva őt, hogy szexuálisan zaklathatott egy 30 év körüli takarítónőt a békásmegyeri evangélikus szeretetházban. A lap információja szerint a takarítónő tett feljelentést. Nem kellett sokat töprengeni azon, hogy miről is szól ez a propaganda-vád, hiszen már akkor is azzal a jelzővel illették Donáth Lászlót, hogy a Momentumos EP-képviselő Donáth Anna édesapja.

Úgy látszik, nem találták elég átütőnek az akkori sztorit – most már egyenesen a fiatal Momentumos politikusnőnek mentek neki, s jobbat nem tudtak kitalálni, mint, hogy a lánya is szexuális zaklatást követett el, igaz ő egy saját neméhez tartozó fiatal lány ellen. 

U.I.: A Hírklikk mindig minden esetben linkkel hivatkozik a felhasznált forrásokra. Ezúttal kivételt teszünk: nem vagyunk hajlandók elvezetni az olvasókat ahhoz a szennyhez, amit leírtak. Aki kíváncsi rá, úgyis megtalálja a kormánypárti médiában. De figyelem! Gyomorforgató olvasmányra készüljenek!

 
Forrás: Hírklikk