Dúró Dóra: ennél lejjebb nincs – nekiment a köztársasági elnök döntésének

HírKlikk 2024. február 3. 06:17 2024. feb. 3. 06:17

A Mi Hazánk országgyűlési képviselője nem ért egyet Novák Katalin döntésével.

Miután a 444.hu hírt adott arról, hogy Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmet adott annak a férfinak, aki a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyetteseként éveken át eltusolta főnöke pedofil bűncselekményeit, Instagram-oldalán Dúró Dóra válaszolt egy rövid posztban. Mint írta, „ennél nincs lejjebb: egy pedofil bűnöző bűntársának adott elnöki kegyelmet Novák Katalin".

A köztársasági elnök még tavaly április végén adott kegyelmet a férfinak, aki a jogerős ítélet alapján, nemcsak tudott arról, hogy a bicskei otthon vezetője szexre kényszerített több, a gyermekotthonban lakó kiskorút, hanem hamis vallomást is szerkesztett az egyik áldozat nevében, sőt, az egyik zaklatott fiút rábírta arra is, hogy vonja vissza az igazgatót érő vádakat.

A bíróság a volt bicskei igazgatóhelyettest másodfokon 3 év 4 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélték, ám most ezt 5 év próbaidőre felfüggesztették. Az elnök kegyelemből elengedte a foglalkozástól eltiltás büntetést és a közügyektől eltiltás mellékbüntetés hátralévő részének végrehajtását is, ami azt jelenti, hogy a férfi akár újra dolgozhat tanárként, sőt, intézményvezetőként is.

Forrás: 444.hu