Dúvad kilövés

Dr. Dávid Ferenc       2019. május 22. 05:30 2019. máj. 22. 05:30

Azt írja Magyar Nemzetes jegyzetében B. Zsolt, hogy „Strachénak vége van. Ostoba volt, elővigyázatlan, naiv, hülye. Elment Ibizára, ahol behálózta egy „orosz”, akivel „tárgyalt”, úgy, mint egy igazi amatőr, politikai hülyegyerek.  Strache mindezekért megérdemli a sorsát.”

Ritkán fordul elő, hogy a „Nemzet” beteglelkű firkászának minden szavával, minden mondatával egyetértek. Megjegyzéseim:

- Tiszta szívből örülök, hogy Herr Strache vicekancellár eltakarodott az osztrák közéletből. Európa, Ausztria és Magyarország /!/ számára ez nagyon jó hír. Igaz, hogy ez a „politikai hülyegyerek” (szerintem politikai bűnöző) kormányválságot okozott Ausztriában, de egyetértve Lendvai Pállal: a megtisztuláshoz néha megrázkódtatás is szükséges. Az eddig magabiztosan vigyorgó fogtechnikusból lett alkancellár megszégyenült, és fülét-farkát behúzva kellett elsomfordálnia. Jó, ha mindenki az agyába vési ezt a gusztustalan, de rendkívül tanulságos történetet, mert más is járhat ilyen rútul. Nem csak Ausztriában…..

- Az oroszul beszélő hölgy behálózta ezt a médiatolvajlásra készülő politikust. B. Zsolt sem pályakezdő, pontosan tudja, hogy a most csinos ügynöknő képében színre lépő orosz/porosz/stb. - de biztosan gonosz és számító - medve nem igaz szerelmet, szövetséget és partnerséget kínál, hanem nagy pénzzel megtámasztott korrupciót/prostitúciót követel. Gázol és feldúl, az áldozatokért pedig nem ejt könnyet, hiszen úgyis jön a következő pancser, és azt is tőrbe csalja. A medve Európa nagyragadozója, az ölelése halálos. Óvatlan osztrákunk bizonyára sokat hiányzott a földrajz - és történelem órákról, mert ezzel bizony egyáltalán nem számolt.

- Itthon persze kicsit kínos, hogy a szélsőséges olasz belügyminiszter és a távozó osztrák alkancellár itt parádézott Budapesten miniszterelnökünkkel. A rutinos és csalhatatlan szimatú magyar kormányfő májusban ezt a két gyanús alakot (Salvini, Strache) igaz barátként fogadta a Karmelita kolostorban. O. Viktor a legjobb európai gyakorlatként emlegette az Ausztriában akkor még működő néppárti-szabadságpárti együttműködést. Herr Strache tönkretette és csúnyán lejáratta a mintakoalíciót. Vajon Salvini mester mikor kerül sorra? Vigyázat! Olaszországban az eszközök durvábbak, a végrehajtók kegyetlenebbek.  

- És hova tegyük azt a Zalaegerszegen – egy ünnepi pályaavató keretében - elhangzott magyar miniszterelnöki mondatot, miszerint:„osztrák barátaink nem lehetnek itt az avatáson, Ausztriában soron kívüli vadászidényt hirdettek.” Óriási tévedés! Ausztriában nincs rendkívüli vadászidény, csak szezonon kívül váratlanul, de abszolút indokoltan likvidáltak egy /politikai/ dúvadat. (Van még egy pár ilyen bestia Európa „erdeiben”: Pl. az olasz havasokban, a hollandföldön, franciahonban stb.)

- B. Zsolt, Miniszterelnöki Bennfentes!  Előre kellett volna szólni a Főnöknek, hogy ez a barátként kezelt Strache nevű gazfickó nem követendő szövetséges, hanem egy „ostoba, elővigyázatlan, naiv, igazi amatőr, politikai hülyegyerek”. Ezért az utólagos B.Zs.- okoskodás nagyon siralmas és fabatkát sem ér, mivel a magyarok millió jól ismerik a mondást:”Madarat tolláról, embert barátjáról.” 

A lényeg: végre megszabadultunk Heinz-Christian Strache-től, egy politikai gengszterrel tehát kevesebb van Európában! Ennek örüljünk most felhőtlenül, a neheze még úgyis hátra van.