Egy arany- és egy ezüstérmet szereztek a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpián

HírKlikk 2024. szeptember 9. 19:03 2024. szept. 9. 19:03

Egy arany- és egy ezüstéremmel, valamint egy dicsérettel tért haza a magyar csapat az idei Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról (IOI), amelyet szeptember 1. és 8. között rendeztek meg Egyiptomban - közölte hétfőn a Neumann Társaság.

A rangos versenyen, amelyet idén Alexandriában rendeztek meg, csaknem száz ország több mint háromszázötven diákja indult el. Magyarországot négy magyar diák képviselte.

A diákolimpián a magyar középiskolások közül aranyérmet kapott Molnár István Ádám, a Földes Ferenc Gimnázium diákja, ezüstérmet vehetett át Czanik Pál, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumból és dicséretben részesült Bata Zsombor, a pilisvörösvári Friedrich Schiller Gimnázium és Szakközépiskola tanulója.

A diákolimpikonok a Neumann Társaság tehetséggondozási programja keretében, az ELTE Informatikai Karának együttműködésével készültek fel a versenyre. A csapatot Horváth Gyula, az ELTE Informatikai Karának címzetes egyetemi docense vezette, a csapatvezető-helyettes pedig Erdősné Németh Ágnes, a Neumann Társaság tehetséggondozásért felelős alelnöke volt.

"A tehetség mellett többéves szisztematikus szakmai munka kellett ahhoz, hogy nemzetközi szinten ilyen kiváló eredményt érjenek el" - kommentálta az idei versenyeredményeket Horváth Gyula.

Az IOI-t 1989 óta minden évben megrendezik, és Magyarország a kezdetektől fogva minden évben sikeresen vesz részt az olimpián. Tavaly Szeged volt a házigazda - idézték fel a közleményben.

Forrás: MTI/Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom