Horvát lap: Orbán idén is az Adrián nyaralt, pedig az ellenkezőjéről győzködte a magyarokat

HírKlikk 2020. augusztus 24. 09:00 2020. aug. 24. 09:00

Egy horvát napilap szerint Orbán nem tartotta be a „kevesebb Adriát” a maga vonatkozásában, mert egy heti 2500-3000 euróért bérelhető vitorláson töltötte a nyaralását a dalmát tengerparton – írja az Azonnali.

Miközben a magyar miniszterelnök július elején még azt kérte honfitársaitól, hogy idén a „több Balaton, kevesebb Adria” szlogen határozza meg a nyaralást, a horvát balliberális Jutarnji List című napilap azt kifogásolja, hogy maga Orbán az Adriát választotta nyaralása helyszínéül.

A lap azt állítja: a magyar miniszterelnököt többen látták idén is Horvátországban, a dalmáciai Hvar szigetén, amint a szigeten, illetve annak közelében egy vitorláson tölti idei nyaralását. A lap úgy tudja: egy Hansa-575 típusú, már 2500 euróért egy hétre kibérelhető vitorláson nyaralt Orbán a barátaival a horvát tengerparton.

A lapnak főleg az nem tetszik, hogy ha Orbán – amint a korábbi években is – újból Horvátországba ment idén nyaralni, miért akarta erről már júliusban lebeszélni a magyarokat. 

Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke az Azonnalinak nem kommentálta a Jutarnji List értesülését, csak annyit közölt, hogy „Orbán Viktor magánprogramjairól” nem adnak tájékoztatást.

Forrás: Azonnali