Egy kisgyerekes meleg házaspár szerepel az Elle magazin őszi címlapján

HírKlikk 2023. szeptember 5. 16:25 2023. szept. 5. 16:25

Egy egyszerű igazságra akarnak rávilágítani: a szeretet nem ismer korlátokat – olvasható abban a közleményben, amelyet az Elle adott ki azok után, hogy friss lapszámuk elején egy meleg pár tartja kezében gyermekét.

„Born From Love”, azaz Szerelemből született – ez az Elle magazin legfrissebb számának szlogenje. A címlapon Hlatky-Schlichter Hubert gasztrovállalkozó és dr. Szegedi László idegsebész szerepel a kislányukkal – írta a nem mindennapi kiadványról beszámolójában a Telex. Az Elle a döntését a már idézett közleményben azzal kommentálta, hogy „fel akarják hívni a hazai média figyelmét a befogadóbb ábrázolás szükségességére, megkérdőjelezni a sokak által még mindig vallott kirekesztő társadalmi normákat, és ösztönözni a sokszínűségről, elfogadásról és egyenlőségről szóló párbeszédet”.

A címlapon szereplő pár tavaly november óta már nem Magyarországon él, mert a hazai LMBTQ-ellenes propaganda hatására egy olyan országba költöztek, ahol biztonságban nevelhetik gyermeküket. „Nem szeretném kitenni annak a gyerekem, hogy propaganda áldozata legyen, és én sem akarok áldozat lenni a saját országomban” – mondta a döntésükről idén márciusban Hlatky-Schlichter a Forbes Power Women’s egyik beszélgetésén Veiszer Alindának, idézte fel a nyilatkozatot a Telex.

Mindeközben az Elle nem áll egészen távol a propagandát folytató NER-től. Annak kiadása ugyanis 2021-ben a Michaeli, Schwartz & Brit Mediához került, amelynek vezetője Shabtai Michaeli, Rogán Antal grúz-izraeli barátja, és aki Habony Árpád köreiben is mozog – idézi fel a Telex.

Forrás: Telex