Egy lépés lehet a fegyvernyugvás felé a Hamász-vezér likvidálása

HírKlikk 2024. október 21. 15:20 2024. okt. 21. 15:20

A Wall Street Journal vezércikk szerint a Hamász vezére úgy halt meg, ahogyan élt, de ha Izrael Bidenre hallgatott volna, akkor Szinvar még mindig életben lenne. Viszont a született gyilkos kiesésével és egy kis szerencsével most lehetséges lépni a fegyvernyugvás felé, véget érhet Gázában a terror.

Egy járőr végzett vele, miután egy éven át sikeresen rejtőzködött – csaknem bizonyosan az övezet hatalmas alagútrendszerében. Izrael sikerrel vadássza le a radikális dzsihadista csoportok vezérkarát, amelyek célja a zsidó állam felszámolása.

Igen fontos, hogy ily módon elrettentse a jövőbeli támadásokat, mert azt jelzi, hogy a terrorfőnökök várható élettartama nem túl hosszú – mutat rá a Wall Street Journal.

De azért is fontos, hogy a gázai palesztinoknak esélyük legyen a jobb kormányzásra és az újjáépítésre.

Ám emlékeztetni kell arra, hogy az amerikai elnök hónapok óta a háború leállítására igyekezett rávenni izraeli szövetségesét. Ám most, hogy Szinvar halott, kiszabadulhatnak a túszok és ez jól jöhet a tűzszünetet szorgalmazó elnöknek és Harrisnek. De erősödhet azáltal Netanjahu pozíciója is, ha az egyezség magába foglalja, hogy Izrael ellenőrzi a gázai-egyiptomi határt.

Október 7. után Izrael bizonyította, hogy az a legjobb elrettentés, ha keményen megtorolja, ha bárki a zsidó nép tagjait gyilkolja. Érdemes a támogatásra, miután továbbra is próbálja fokozni elrettentő erejét.

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom