Egyre nagyobb a harc Budapestért: Dorosz Dávid beleszállt Fürjes Balázsba

HírKlikk 2020. február 19. 19:12 2020. feb. 19. 19:12

Erős állítás az Orbán-kormány körülbelül 70 államtitkárának egyikétől, hogy „amiből sok van, az keveset ér” – reagált közösségi oldalán Dorosz Dávid arra a hírre, hogy kiderült: a Puskás Aréna üzemeltetése évi kétmilliárd forintba kerül. A főpolgármester-helyettes a fenti erős mondatra magyarázatot is ad: „Fürjes Balázs államtitkárnak nem ártott volna újabb közpénznyelőjével foglalkoznia, de ő eddig inkább Karácsony Gergely Facebook posztjait számolgatta”.

Dorosz szerint, Fürjes megkezdte főpolgármesteri kampányát, és „minden publikus megnyilvánulásával igyekszik Magyarország legnagyobb közvetlen felhatalmazású politikusával, vagyis Karácsony Gergellyel egy súlycsoportba kerülni”.

A föpolgármester-helyettes hozzáteszi, hogy „Fürjes államtitkárról mindenesetre jó, ha tudjuk: ő is csak egyike a kormányzati bürokratáknak, aki egyetlen ember kegyelméből tölt be pozíciót”.

A posztban Dorosz Dávid élesen bírálja Fürjest: „számára nem volt értéke azoknak az adóforint milliárdoknak sem, amennyivel többe került a tervezettnél szinte minden, amihez eddig köze volt – a fideszes haverok nagy örömére, a magyar és az európai adófizetők kárára”. A politikus megemlíti az vizes vb megtízszereződött költségeit, és a tervezettnél sokkal többe kerülő Puskás Arénát.

„Persze azt is Fürjes államtitkárnak köszönhetjük, hogy megtudtuk: neki egy tervrajz csak ’blöff’. Tegyük hozzá, egy házépítés vagy lakásfelújítás esetén, ilyen módon megnövekedett költségeknél az ember úgy zavarja el az építési vállalkozót, hogy a lába nem éri a földet. Amikor azonban a kormánynak és üzleti köreinek kedves beruházásokról van szó, akkor csak úgy ömlenek bele adóforintjaink. Ám ha nemzetünk szimbóluma, a Lánchíd felújításának költségei kerülnek terítékre, Fürjes államtitkár úr, összevont szemöldökkel máris hatalmas pénzügyi szigort mutat” – vélekedik posztjában Dorosz, aki szerint Budapest helyzete nehéz: az egyik oldalon a fővárosiak által megszavazott városvezetés küzd a város mindennapjainak nehézségeivel, velük szemben pedig Orbán Viktor kinevezettjei állnak álmosolyokkal, PR-interjúkkal, és „tíz év kormányzás után előkerült gigaprojekt ötletekkel”.