Egyre többen követelik Iványi Gáborék egyházi státuszának visszaállítását

HírKlikk 2021. február 28. 08:10 2021. feb. 28. 08:10

Már több mint kétezren írták alá a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) egyházi státuszának visszaállítása érdekében indított petíciót. Ráadásul a támogatók száma folyamatosan nő.

A petíció Iványi Gábor szervezete, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) egyházi státuszának visszaállítása érdekében indult pénteken délelőtt. Az aláírások száma folyamatosan nő – van aki csak szolidaritását fejezi ki, de sokan a kormány jogtiprása ellen emelnek szót – írja a Népszava.

Az online aláírásgyűjtésre azért van szükség, mert 2017 óta semmilyen kártérítést nem fizet a magyar állam a MET-nek, sőt, újabb több száz milliót elvont az Adó- és Vámhivatalon keresztül a szervezettől. Ráadásul egyoldalúan, az egyház tagjainak határozott akarata ellenére, vallási tevékenységet végző egyesületté silányította a szervezetet.

A petíció elindítói felhívták a figyelmet: ha nem történik változás, a magyar állam nem ül tárgyalóasztalhoz és nem követi a magyar Alkotmánybíróság, a Velencei Bizottság és a Strasbourgi Emberi Jogi Bíróság iránymutatását, akkor nem tudják folytatni a jó lelkiismerettel vállalt és eddig tisztességesen végzett feladataikat. Hangsúlyozták, hogy a tőlük elvett pénzből nem egyházuk hitéleti tevékenységét finanszírozták, hanem a legszegényebbeknek adtak reményt gyógyulásra, a mindennapok méltó megéléséhez vagy jövőjük építéséhez.

Forrás: Népszava