Éjszaka ellopták a zsákokat és a töltőanyagot Halászteleknél

HírKlikk 2024. szeptember 19. 16:20 2024. szept. 19. 16:20

Megjelentek a válsághelyzet vámszedői. Halászteleknél zsákokat és töltőanyagokat loptak az éjjel. A murvatolvajok ellen a Fővárosi Vízművek feljelentést tett.

„Árvíz esetén fel vagyunk készülve a rendkívüli és váratlan helyzetekre, de erre még mi sem számítottunk.”

A Fővárosi Vízművek arról posztolt, hogy Halásztelek külterületén (Ráckeve és Budapest között félúton) az éjszaka ismeretlenek ellopták a cég által a kutak megvédésére felépített zsákos torlaszokat. Összesen 300 kilogramm jutazsákokba töltött murvát lovasítottak meg, a cég ezeket lefogató súlyként használta a védendő szerelvényaknáknál.

Az Index kérdésére a cég kommunikációs vezetője azt mondta, a napokban nagy hangsúlyt helyeztek arra, hogy a mélyebben fekvő ívóvíznyerő kutakat biztonságba helyezzék, ami praktikusan azt jelentette, hogy a várható legmagasabb vízállásnál magasabbra rakott zsákokkal védik meg ezeket a csápos kutakat. Ha a reggeli szemlénél nem derült volna ki a lopás, a Duna vize könnyen befolyhatott volna a 10-30 méter mély kútaknába, így az onnan a parti szűrésű, tiszta víz helyett szennyezett Duna-víz kerülhetett volna a gyűjtőcsatornákba, majd a vízhálózatba.

A vízműveknek a történtek miatt le kellett bontaniuk a gátat, majd azt újraépíteniük.

Nem a kárérték jelenti az igazi problémát, sokkal inkább az, hogy az építők versenyt futnak az idővel, az újjáépítés pedig munkaerőt von el más helyszínektől. A szóvivő hangsúlyozta, a fegyveres őrség nem tud mindenhol jelen lenni. A Fővárosi Vízművek mindenesetre az ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett a rendőrségen. A törvényi tényállás még nincs tisztázva, de akár a BTK-ban rögzített közveszély okozásnak is minősülhet a cselekmény.

Forrás: Index


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom