Elbocsátották munkahelyéről a szombati tüntetésen felszólaló lelkészt

HírKlikk 2024. április 9. 16:45 2024. ápr. 9. 16:45

Tarr Zoltán próbaidős alkalmazott volt egy állami technológiai cégnél, így kirúgása jogilag nem kifogásolható. Magyar Péter a Facebookon reagált a lelkész menesztésére. Szerinte „súlyos erkölcsi elveket sért és alaptörvény-ellenes, ha valakit véleményéért és annak felvállalásáért utcára tesznek.” Szerinte a református lelkész egyetlen „bűne”, hogy felszólalt a szombati tüntetésen és szót emelt Balog Zoltán ellen.

„Szombati megmozdulásunk egyik felszólalóját, Tarr Zoltánt a közreműködése miatt hétfőn azonnali hatállyal elbocsátották munkahelyéről” – idézi Magyar Péter Facebook-oldaláról a Telex. A volt zsinati tanácsos a Magyar által szervezett szombati tüntetésen a kegyelmi ügyről azt mondta: elfogadhatatlan, amit Balog Zoltán tett, és az is, ahogyan az ügy kirobbanása óta viselkedik.

Magyar Péter azt is bejelentette, hogy felkéri Tarr Zoltánt, hogy legyen az európai parlamenti képviselőjelöltjük. „Tarr Zoltán református lelkész, sok területnek és témának szakértője. Foglalkozott az egészségügy, a köz-, és felsőoktatás működésével. Hazai és nemzetközi rendezvények szervezésében mutatta meg közösségi és együttműködési készségeit. Hazai és EU projektek szervezésében és lebonyolításában szerzett gazdag tapasztalatot, különös tekintettel közvetlen uniós forrásokra” – indokolta Magyar Péter a felkérést.

Forrás: Telex


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom