Elég volt! Neves értelmiségiek tiltakoznak Iványi Gábor eltiprása ellen

HírKlikk 2020. szeptember 18. 12:24 2020. szept. 18. 12:24

Megjelentek a gázművek emberei csütörtökön a Dankói utcai Oltalom Karitatív Egyesületnél, hogy elzárják a gázcsapokat, elvigyék a gázórákat – erről maga Iványi Gábor lelkész értesítette a közvéleményt. Ezt már nem tűrik szó nélkül a barátok, szimpatizánsok. Tiltakozó levelüket Gábor György vallástörténész, filozófus juttatta el szerkesztőségünkhöz.

Hosszú évek óta tart Orbán harca Iványi Gábor ellen, aki nem volt hajlandó behódolni az Orbán-rezsimnek. Annak ellenére, hogy a miniszterelnök gyermekeit hajdan megkeresztelte, Orbán képtelen leállni a lelkész és munkássága elleni embertelen és a legkevésbé sem keresztényi bosszúhadjárattal.

A tegnapi eseményekről értesülve, már nem tudnak hallgatni Iványi Gábor tisztelői, barátai sem. A nevükben megfogalmazott tiltakozás közzétételét kérve, szólítanak fel minden jóérzésű állampolgárt, segítsék, védjék, ha kell óvják meg Iványi Gábor személyét és munkásságát, amit immár a legaljasabb eszközökkel próbál érzéketlen hiúságában ellehetetleníteni a jelenlegi magyar miniszterelnök, aki saját állítása szerint, hiszi és vallja Krisztus tanait.

Felhívásukat változtatás nélkül közöljük:

„Tiltakozunk!

Az Orbán-rezsim szét akarja verni Iványi Gábor egyházát, hogy teljesen ellehetetlenítse a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség karitatív tevékenységét. Az immár egyszemélyessé vált hatalom legfőbb birtokosának személyes bosszúja miatt került veszélybe az a munka, amelyet a MET a legszegényebbek, a legrászorultabbak és az önmagát keresztény-nemzetinek nevező hatalom által magukra hagyott legkiszolgáltatottabbak, köztük éhező gyermekek és magatehetetlen, idős emberek megsegítésére végez.

A hatalom fittyet hányva az egyetemi autonómia sok évszázados alapelvére, meg akarja szüntetni a tanszabadságot, példátlan módon átírva az OTKA-pályázat szakmai zsűrijének döntését, fel akarja számolni a tudomány maradék függetlenségét, a még el nem pusztított vagy meg nem szállt parányi, maradék szabad sajtóból a „szabad választások” előtt egy évvel el akarja hallgattatni a Klubrádiót, s folyamatos durva és agresszív támadásban részesít minden független intézményt.

Nagyszerű és felemelő látni az SZFE szétdúlása elleni fellépést, s a szolidaritás megannyi megnyilatkozását, ám tudni kell: immár nem elég egy-egy intézmény melletti kiállás, hanem a diktatórikus rendszerrel szemben kell fellépni, amely rendszerszerűen semmisíti meg a szabadság, a függetlenség és a szolidaritás intézményeit.

Most dől el, hogy lesz-e valódi Nemzeti Ellenállási Mozgalom, s képesek vagyunk-e NEM-et mondani a diktatúrára.

 Gábor György – Kardos András”