Elfelejtette levenni a maszkját, széttépte a medve

HírKlikk 2020. október 18. 08:20 2020. okt. 18. 08:20

A 24.hu a Ladbible portál nyomán számolt be egy moszkvai cirkuszban történt tragédiáról. A társulat egyik idomára, Valentin Bulich a járványügyi szabályoknak megfelelően, arcmaszkban dolgozott a színfalak mögött, az arcát eltakaró kiegészítőt pedig akkor sem vette le, mikor bement a cirkusz egyik medvéje, Yasha ketrecébe.

A végzetes balesetet az okozhatta, hogy a férfi elfelejthette, hogy rajta van a maszk, a medve így viszont nem ismerte fel őt és szétmarcangolta – írja a 24.hu. A többi dolgozó azonnal érzékelte, hogy hatalmas a baj, és rögtön az idomár segítségére siettek, próbálták kirángatni őt az állat karmaiból. Az ő elmondásuk szerint, a medve szinte teljesen letépte a férfi fejéről a bőrt, és a testét is teljesen szétszabdalta. Bulich még élt, mikor kimenekítették, munkatársai pedig azonnal értesítették a mentőket, a férfi azonban a kórházban belehalt a sérüléseibe.

Az esetet követően, azonnal vizsgálat indult a cirkuszban, de mint kiderült, minden megfelelt a biztonsági előírásoknak, így az egyedüli elfogadható magyarázat az, hogy az idomár egyszerűen elfelejtette, hogy rajta van a maszk.