Előkerült Kovács Béla és felszólalt az „Oroszországban akarok élni" konferencián

HírKlikk 2024. október 14. 09:00 2024. okt. 14. 09:00

A jogerősen öt év fegyházra ítélt egykori jobbikos politikus az „Oroszországban akarok élni" című fórumon szólalt fel, ahol arra kérte az oroszokat, ne vegyék zokon honfitársainak az országukról alkotott véleményét, mivel szerinte nagyban megtéveszti őket a nyugati média.

Oroszországban bukkant fel váratlanul Kovács Béla, a Jobbik egykori európai parlamenti képviselője, akit 2022-ben a Kúria jogerősen öt év fegyházra ítélt – írja a 24.hu. A vád szerint a magyar politikus 2012-2014 között orosz hírszerzőknek adott át információkat, hogy bomlassza az Európai Unió intézményeit, és kedvezzen az orosz érdekeknek.

Meduza hírösszefoglalójában említette meg pénteken, hogy a KGBéla néven elhíresült jobbikos politikus egy csütörtöki fórumon szólalt fel nyilvánosan, amelyet az Ukraina.ru című orosz propagandalap szervezett, a címe pedig az volt, hogy „Oroszországban akarok élni".

Kovács Béla felszólalásában a lap szerint arra kérte az oroszokat, hogy ne vegyék zokon honfitársainak az országukról alkotott véleményét, mivel szerinte nagyban megtéveszti őket a nyugati média.

A felszólalók közt volt Marija Butina orosz parlamenti képviselő, aki az oroszországi „ideológiai bevándorlást” egy régi hagyomány részeként értelmezte, amely a vallási háborúk elől az Orosz Birodalomba menekülő német telepesekig nyúlik vissza.

Kovács Béla ellen Magyarországon tavaly adtak ki újabb elfogatóparancsot, egyelőre sikertelenül. Arról már korábban is hallani lehetett, hogy valószínűleg Oroszországba menekült, miután nem fizette be a költségvetési csalás miatt rá kiszabott 1,2 milliós büntetést sem.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom