„Emlékeim szerint Orbán Viktorról nem volt szó”

HírKlikk 2019. augusztus 19. 06:52 2019. aug. 19. 06:52

Angela Merkel német kancellár szombaton megjelent szokásos hétvégi videóüzenetében – amelyben ezúttal a Sopron mellett harminc éve tartott úgynevezett páneurópai pikniket idézte fel – közölte: a németek mindig hálásak lesznek Magyarországnak a német újraegyesítéshez nyújtott hozzájárulásért. A hírrel kapcsolatban jegyezte meg közösségi oldalán Vágó István: „nos, köszönetet már kaptunk 1989-ben is”.

A politikussá lett televíziós személyiség egy általa vezetett tévéműsorral kapcsolatos, 1989. december 17-én közreadott, MTI hírt idézett:

"Budapest, 1989. december 17. Desirée Nosbusch és Vágó István, a műsor vezetői a nyugatnémet RTL Plus, az osztrák ORF és a Magyar Televízió szervezésében "Köszönet Magyarország" címmel rendezett és Európaszerte élőben közvetített nemzetközi gálaműsorban az Operett színházban, ahol a keletnémet menekültek segítésében játszott szerepéért mondtak köszönetet hazánknak a résztvevők az egész német nép nevében".

Vágó a ’89-es hírhez hozzáfűzte: a műsorba Horn Gyulát, Kozma atyát, Csilla von Boeselagert is meghívták. „Emlékeim szerint Orbán Viktorról nem volt szó” – jegyezte meg. 

Forrás: Hírklikk