Emlékezzünk Orbán első titkárnőjének szavaira!

Frey 2015. szeptember 24. 15:28 2015. szept. 24. 15:28

Futótűzként terjed az interneten Orbán Viktor első titkárnőjének cseppet sem szívderítő története. Amennyiben az eset megfelel a valóságnak, akkor bizony elég sokat elárul Magyarország miniszterelnökéről.

A történet már több mint 20 éve esett meg, de a közösségi oldalaknak köszönhetően a szélesebb nyilvánossághoz csak most juthatott el. Az írás szerint Vass Éva a Fidesz frakció munkatársa volt még az első parlamenti ciklusban. Amikor azonban kisfia műtéten esett át, három hét szabadságot kényszerült kivenni a gyermek ápolása miatt. A történtek után az akkor alig 30 éves Orbán behívatta a hölgyet az irodájába, ahol közölte vele, hogy ilyen kiemelt fontosságú munkahelyen megengedhetetlen, hogy holmi gyermekápolási ügyek miatt valaki ne járjon be dolgozni, ezért munkájára a továbbiakban nem tart igényt.

A titkárnő már korábban is embertelennek érezte azt, ahogy ezek a fiatal politikusok a munkatársakkal bánnak, de itt végképp betelt a pohár. Írását ezekkel a szavakkal zárja: "Mit mondhatok most, 1993 nyarán? Az Isten óvja attól Magyarországot, hogy ezek a hétköznapi élettől, a kisemberektől elrugaszkodott fiatalok valamikor is hatalomra kerüljenek!"

A történet valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni, de annyit bátran elmondhatunk, hogy amennyiben az eset valóban megtörtént, akkor vagy hatalmas változás áll be Orbán szemléletében vagy teljes mértékben hiteltelennek minősíthető pártjának családbarát politikája.