„Érd nem lesz a Mészárosok földje!”

Kardos Ernő 2019. augusztus 15. 13:35 2019. aug. 15. 13:35

A legteljesebb összefogással készül az önkormányzati választásokra az érdi ellenzék. A szövetség – amelyhez csatlakozott valamennyi párt és egyesület, Csőzik László polgármester jelölését támogatja. Az ellenzéki politikus fel akarja számolni a korrupciót a városban, s a korábban erkölcstelenül beszedett csatornapénzek miatt várhatóan bepereli a városi önkormányzatot.

„A jelenlegi városvezetés már elfáradt, a regnáló polgármester, T Mészáros (nem azonos a gázszerelő Mészárossal) és Fideszes csapata az utolsó időben már csak azzal foglalkozik, hogy a túlárazott beruházások ügyeit intézze” – nyilatkozta a Hírklikknek az ellenzék közös polgármester-jelöltje. Csőzik László a Facebookon jelentette be, hogy négy hónapos egyeztetés után sikerült a teljes ellenzéki egységet megteremteni; még a korábbi versenytárs, a független Balla Imre is felsorakozott a konszenzusos jelölt mögé. Tehát sikerült elérni, hogy Érden is egyetlen ellenzéki száll szembe a Fidesz emberével.

Csőzik Lászlót támogatja a komplett parlamenti ellenzék, közte a DK, az MSZP, a Jobbik, az LMP, a Momentum, sőt, a Márki- Zay fémjelezte Mindenki Magyarországa Mozgalom is, valamint négy helyi egyesület. Mindez azért fontos, mert az ellenzéki összefogás már az elmúlt évi parlamenti választáson is sikert hozhatott volna, ugyanis a Fidesz 44 százalékával szemben a szavazatok 56 százalékát ők szerezték meg. Ha ezt az eredményt ősszel megismétlik, akkor ezt a várost is elbukhatja a Fidesz.

Az ellenzéki szövetség azt ígéri, hogy az érdi emberek érdekeit képviseli majd, a jelenlegivel szemben megteremtik az átláthatóan működő önkormányzatot, rendbe hozzák az utakat, parkosítanak, s közösségi tereket létesítenek. Csőzik ehhez hozzáteszi, hogy mindent megtesznek azért, hogy a helyieknek visszaadják a korábbi vezetés által elszedett csatornapénzeket.

Ugyanis T. Mészáros Andrásnak és alpolgármestereinek arra volt csak gondjuk, hogy megszavaztassák maguknak az évi többmilliós fizetés-kiegészítéseket a csatornaprojektekben, de arra már nem, hogy a lakosoknak kigazdálkodják az általuk befizetett önerő visszaszolgáltatását. A pénzt elherdálták olyan beruházásokra, amelyekről meg sem kérdezték az érdieket. Nem is beszélve arról az eltitkolt 1,5 milliárdos visszafizetési kötelezésről - amelyre épp a szabálytalanságok miatt, az EU kötelezte a várost - és az oligarcha cégek zsírosodásáról sem. Csőzik szerint Érden az új vezetés alatt ilyen nem fordulhat elő.