Erdogan testőrei szexuálisan zaklattak egy szlovák képviselőnőt a pozsonyi elnöki palotában

HírKlikk 2023. szeptember 11. 09:50 2023. szept. 11. 09:50

Vladimíra Marcinková szerint fogdosták és befogták a száját, amikor segítségért kiáltott. Erdogan embereinek tette következmények nélkül maradt.

Az SaS képviselőnője, Vladimíra Marcinková egy podcastban számolt be egy évekkel ezelőtt megélt borzalmas élményéről. Mindez még Andrej Kiska elnöki mandátuma alatt történt, amikor a török elnök, Recep Tayyip Erdogan Pozsonyba látogatott – írja a Parameter.sk.

Marcinková szerint a testőrök akkor nyitottak be hozzá, amikor egyedül dolgozott az irodájában:

„Elővették a telefonjukat, mondván, hogy szeretnének egy fotót, de én azt mondtam, hogy köszönöm, nem. Közelebb jöttek, győzködtek, majd fogdostak, én pedig segítségért kiáltottam. Befogták a számat, de szerencsére a kiáltásomat meghallotta akkori kollégám, Pavol Sybila, aki a másik helyiségben volt."

Csak amikor Sybila belépett az irodába, akkor távoztak a testőrök. A képviselőnő közölte, hogy nem akarta az elnököt ezzel zaklatni, a kollégái viszont ezt azonnal elmondták neki. A történteket Andrej Kiska is megerősítette, elmondta, tisztességtelenül bántak a hölggyel. „A diplomáciai szolgálat szintjén a nevemben azonnal panaszt tettünk a testőrség viselkedésére, de amennyire tudom, semmilyen válasz nem érkezett" – mondta.

Mint arról mi is beszámoltunk, Erdogan testőrei Budapesten is megtámadtak egy embert: augusztus 20-án vertek össze az utcán egy férfit, amiért beintett a török elnöknek.