Erzsébetváros: Moldován aligha fog visszalépni

Csanádi Dávid 2019. szeptember 25. 12:51 2019. szept. 25. 12:51

Érdekes a helyzet a főváros hetedik kerületében. A közös ellenzéki jelölt, Niedermüller Péter mellett a korábbi MSZP-s Hunvald György és az egykori LMP-politikus, Moldován László is szeretné megkaparintani a Fidesz elől a polgármesteri széket.

Arra kevés az esély, hogy ez az összellenzéki jelöltön kívül bárkinek sikerüljön, az viszont tény, hogy mind Moldován, mind Hunvald értékes szavazatokat vehet el az ellenzék közös jelöltjétől, ami akár a Fidesz győzelmét is jelentheti a kerületben.

Megkérdeztük Moldován Lászlót, hogy amennyiben a helyi választópolgárok által kért közvéleménykutatásokból kiderülne, hogy nem ő a legesélyesebb ellenzéki jelölt, visszalépne-e Niedermüller Péter javára. Niedermüller egyébként nem csupán vállalta, hogy elkészítteti a felmérést, hanem azt is kijelentette, hogy amennyiben az derülne ki, hogy nem ő a legesélyesebb ellenzéki jelölt, akkor a polgármesterváltás érdekében visszalép jelöltségétől.

A korábban az LMP színeiben politizáló Moldovántól azt a választ kaptuk, hogy ilyen közvéleménykutatás nem jöhet létre a főváros hetedik kerületében, mert nem fognak teljesülni az általa támasztott feltételek.

A politikus Erzsébetváros lakóinak címzett levelében azt írta, hogy „egy ilyen közvéleménykutatásnak akkor van értelme, ha az abban részt vevő erzsébetvárosiak teljes körű tájékoztatást kapnak a jelöltekről”, és kijelentette, hogy ő is minden, az erzsébetvárosiakat foglalkoztató és személyét érintő kérdésre őszintén válaszol. Moldován emellett a polgármesterjelölti vitát is feltételként jelölte meg.

Ezzel be is biztosította magát: nem kell visszalépnie, hiszen arra bizton számíthat, hogy jelölti vita nem lesz, hiszen Vattamány Zsolt, a fideszes polgármester füle botját sem mozdítja a kihívásokra, ahogy egyébként maga Moldován László is rámutatott közösségi oldalán.

A feltételek tehát kilőve, de lehet, hogy egyszerűbb lett volna azt mondani: nem fogok visszalépni még akkor sem, ha ezen múlik az ellenzék győzelme…