Esélyegyenlőség: látók és látássérültek egy tandemkerékpáron

HírKlikk 2019. augusztus 20. 12:25 2019. aug. 20. 12:25

A hétköznapokban fehér bottal, bizonytalanul közlekedő vak és látássérült embereknek egy egészen különleges élmény az a suhanás, amit a kerékpározással lehet megtapasztalni. Látók segítik ezért látássérülteknek körbetekerni a Balatont.

„90 km van mögöttünk, most az északi partot futottuk végig. És elől ül egy látó ember, hátul egy látássérült, vagy teljesen vak. Tehát ez olyan, mint egy tánc, tehát az első ember diktál, ő fékez, ő kormányoz és nagyjából ő az, aki diktálja az iramot és a tempót.” - nyilatkozta az ATV Híradónak Pinke Ákos, szervező.

Balesetmentesen és szerencsére műszaki probléma nélkül teljesítette a legalább 70 résztvevő a táv első felét. Mindez egy komoly támogatásnak is köszönhető.

"Vadi új tandembiciklikkel indulhattunk el az Összhang Alapítványnak köszönhetően, akik egy fantasztikus koncertet rendeztek azért a sportolásért, amit mi most 5 napig folytatunk a Balaton körül. És így 12 vadonatúj tandem biciklivel indulhattunk el tegnap előtt Balatonalmádiból.” - mondta Dr. Tálos Marianna, a Mozdulj! Közhasznú Egyesület elnöke.

Forrás: atv.hu