Ez bizony büdös egy ügy: korrupció-gyanúsan büdös vécébérlés Csongrádban

HírKlikk 2022. január 30. 11:10 2022. jan. 30. 11:10

Havi 333 ezer forintot fizet három éven át a Csongrád-Csanád megyei Rendőr-főkapitányság egyetlen toi-toi vécé bérléséért, takarításáért és karbantartásáért, további 75 ezer forintot a kiszállításért. A piacon ennek töredékéért, napi 890 forintért, azaz havi nem egészen 27 ezer forintért meg lehet kapni a szolgáltatást. Az ügyre – ki más? – Hadházy Ákos bukkant rá.

„Ez elég büdös, ennyiért a belvárosban lakást is lehetne bérelni... Feljelenteni minek őket, majd legfeljebb azt írják, hogy nem hűtlen kezelés” – írja friss Facebook-bejegyzésében az ellenzéki országgyűlési képviselő, aki szerint „piszkos ügy”, hogy 200 millióért bérelnek 15 darab toi-toi vécét  36 hónapra; azaz havi 5 milliót fizetnek 15 WC bérléséért, takarításáért és karbantartásáért, lebontva: havonta 333 ezer forintért bérel a rendőrség egy műanyag budit. Ebben nincs benne a kiszállítás, azt darabonként 75 ezerért vállalták – teszi hozzá Hadházy.

„A jó hír, hogy úgy tűnik, ezt a bizniszt még nem nyúlta le Mészáros vagy Tiborcz, de az sem öröm, ha valódi vállalkozást bíz meg méregdrágán a rendőrség. Amúgy itt is sikerült egy ajánlattevőből választani...” – olvasható a posztban, amiben megjegyzi azt is, hogy csak akkor tudnánk meg, hogy valójában mekkora a túlárazás, ha elérhető lenne a teljes szerződés és mellékletei, de utóbbit – „jó fideszes szokás” – szerint nem teszi közzé a rendőrség, pedig a melléklet lenne ugyanis a fontosabb, maga a szerződés semmi konkrétumot nem tartalmaz az áron kívül. Hadházy szerint a közbeszerzési dokumentumok így is döbbenetesek. A szerződés itt olvasható.

Forrás: Facebook