Ezt a népszerű fájdalomcsillapítót ne használja!

HírKlikk 2024. október 23. 09:05 2024. okt. 23. 09:05

Kivonja a forgalomból minőségi hiba miatt  az Algoflex izom+ízület 300 mg retard kemény kapszula GV006 gyártási számú tételét a Nemzeti Népegészségügyi- és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK).

Az Economx értesülései szerint azért, mert egy bejelentés érkezett az NNGYK-hoz, mely szerint a készítmény bliszterezési (csomagolási) folyamatában gyártási hiba merült fel, melynek következtében a késztermék nem minden esetben felel meg a specifikációnak.

A bliszteres csomagolás közkedvelt megoldásnak számít a kapszulás készítmények terén. Ez az eljárás lényeges szerepet tölt be abban, hogy a termékek sokáig probléma nélkül használhatók legyenek. A bliszter minden káros tényezőtől megóvja a készítményeket, többek között a szennyeződésektől, nedvességtől.

Tekintettel arra, hogy a fájdalomcsillapító megjelölt gyártási számú tétele minőségi hibával érintett, az NNGYK a forgalomból történő kivonásáról, valamint az érintett gyógyszerek egészségügyi szolgáltatóktól és a betegektől történő visszahívásáról döntött. A forgalomból történő kivonásnak, a visszagyűjtésnek és a kicserélésnek a költségei a forgalomba hozatali engedély jogosultját terhelik – írja az NNGYK a közleményében. 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom