Ezt még Borkai sem merte megtenni – elképesztő önimádat a Fidesz új jelöltjénél

HírKlikk 2020. január 5. 12:11 2020. jan. 5. 12:11

Dr. Dézsi Csaba András kormánypárti polgármesterjelölt szabadidejében nem csak a többmilliós egzotikus házi papagájfarmjára áldoz – 30 milliós luxusterepjáróval furikázva madáreledelért, de nem áll tőle távol az ötvenes évek sztálinista személyi kultusza sem.

Amint a Hírklikk megtudta, kardiológus orvos lévén, szívbaj nélkül felpingáltatta saját magát és kedves nejét a gyermekrendelő falára. „Borkai legalább nem örökíttette meg az önkormányzati büfé desszertpultja mellett az adriai aktusát" – mondták erre győri forrásaink.

Felgyorsultak az események a győri időközi választást kísérő kampányban. Az újévi kapatosságot felváltotta a kijózanodás ideje, és olyan történettel szembesülhetünk, amiről a Fidesz által jelölt dr. Dézsi Csaba András eddig diszkréten hallgatott, mint egy gyomorproblémákkal küzdő hívő az éjféli misén.

Elsők között számoltunk be arról, hogy a győri választásra a Fidesz által szerény, csak a közjóért tevékenykedő „népbarátja-orvos” szerepre fazonírozott jelöltjük nem csak a több tízmilliós luxusterepjárókért rajong, lelkes állatbarátként csekély költségvetésű csigák helyett milliókért beszerezhető egzotikus papagájok a kedvencei, de könyvkiadás is része a vállalkozási portfóliójának.

Amivel kapcsolatban változatlanul és makacsul dugdossa a vagyonnyilatkozatát a nyilvánosság elől.

A kultúra, s ezen belül a mesekönyvek szeretete első hallásra dicséretes. Az viszont már némileg bizarr, hogy írói fantáziája nem jut túl a saját házi kedvenceinek megörökítésén, az a tény pedig határozottan értelmezhetetlen, hogy a szerény s a közjó iránt elkötelezett lelkivilága miért kényszeríti rá, hogy eme mesekönyvek illusztrációjaként ő maga, dr. Dézsi Csaba András szerepeljen. Valamint kedves felesége.

Még 24 óra sem telt el, hogy lapunk beszámolt a győri jelölt helyi pánikszerű gyorsasággal összekalapált pénteki sajtótájékoztatójáról, amelyen saját aktivistái előtt magyarázkodott mind a luxusterepjáróiról, mind a feddhetetlenségéről – rögvest a szilveszteri katzenjammert követő második napon. Az érdeklődők híján, a spontán arra járó PestiSrácok nevű médiafelület mikrofonjába többek között azt nyilatkozta dr. Dézsi, hogy aki vele ellenkező véleményen van, az nem helybéli „tróger senkiházi”.

Nos, mégis akadnak Győrben is szép számmal a doktor úr álláspontjával ellenkező véleményt valló tróger senkiháziak, akiktől a tegnapi cikkünket követően, egy olyan fénykép jutott el a szerkesztőségünkbe, amit dr. Dézsi szerzői fantáziája sem tudna a ballibsi sajtó nyakába varrni.

A fényképről megtudhatjuk, hogy közvetlenül a kórházi gyermekosztály bejáratánál egy hatalmas falfreskón pajkos dzsungelháttér előtt mosolyog ránk a szerény életvitelű dr. Dézsi Csaba András és kedves felesége, amint –  feltehetően – saját kiadású mesekönyvüket a kezükben szorongatva, ingyenreklámozzák vállalkozói terméküket. 

Attól a kérdéstől most tekintsünk el, hogy a doktor úr felesége mit keres egy közintézmény falára felkenve, amikor arra sincs válasz, hogy maga a doktor úr mit keres ott? S miért a mesekönyvükkel a kezükben? S miért gondolták, hogy ilyesmit megtehetnek? Ki adott erre engedélyt? A könyvkiadással kapcsolatban mi szerepel a vagyonnyilatkozatában? S hol van ilyenkor a NAV?

Doktor úr, ilyen arcátlan és ízléstelen önimádat mellett – amihez képes gátlástalanul felhasználni egy beteg gyerekeket kezelő kórházi osztályt is –, a maga szíve sose’ fáj...?