Fegyveres NAV-osok törték fel Iványi Gábor irodáját, aki üzent Orbán Viktornak

HírKlikk 2022. február 21. 12:13 2022. feb. 21. 12:13

Ahogy a Hírklikk is megírta, az Oltalom Karitatív Egyesült Dankó utcai központjában hétfő reggel nagyjából 30 NAV-os jelent meg házkutatási paranccsal.

A Magyar Hang helyszínre érkezett riportereinek Iványi Gábor arról beszélt, hogy reggel 30 fegyveres tiszt jelent meg náluk, akik valamilyen büntetőügyben nyomoznak, de egy ideig csak négyszemközt voltak hajlandók elárulni, hogy pontosan miért, míg Iványi viszont ragaszkodott a nyilvánossághoz. Később ugyanakkor az egyik ellenőr elárulta: költségvetési csalás miatt nyomoznak Iványiék összes intézménye ellen – egyelőre ismeretlen tettes ellen. 

Iványi Gábor azt kéri, minél több választópolgár jöjjön a Dankó utcai központjukba. A lelkész Orbán Viktornak is üzent, még hozzá azt, hogy mondjon le, mert bűncselekmény, amit csinálnak. Hozzátette: szerinte inkább Orbán Viktoréknál kellene házkutatást tartani, mert ellopták a nemzet vagyonát. A lelkész arról is beszélt, hogy legutóbb a rendszerváltás előtt szenvedett el hasonló vegzálásokat, mint most.

A lap tudósítója szerint a NAV-osok kiküldték az utcára Iványit és munkatársait, míg az adóhatóság emberei nagyméretű zsákokkal mentek be az épületbe, feltehetően azért, hogy lefoglaljanak iratokat. Egyedül Iványi Gábort engednék vissza az épületbe, ám ő ragaszkodik a sajtó nyilvánosságához.

Időközben a NAV-osok kiválasztották az egyesület egyik munkatársát, akivel közösen járják körbe a helységeket. Egyelőre csak feltérképezik, milyen iratok vannak, de egyelőre nem foglaltak le dokumentumokat.

Közben az egyesület egyik munkatársa szerint feltörték Iványi Gábor irodáját az épületben, sőt, a NAV-osok még a zárat is lecserélték az ajtón. Pedig Iványi szerint ő ott nem őriz iratokat, „innentől kezdve a felelősség a NAV-é”.