Felfüggesztette párttagságát három DK-s politikus

HírKlikk 2020. augusztus 11. 07:14 2020. aug. 11. 07:14

Lőrincz László, Göd alpolgármestere, Szilágyi László, a pénzügyi bizottság alelnöke, illetve dr. Tóth Ágnes, a DK Pest megyei képviselője felfüggesztette párttagságát – jelentette be Demokratikus Koalíció három politikusa nevében Szilágyi László a Facebookon.

Hogy mi vezetett erre a döntésre, arról csak annyit tudhat meg a nyilvánosság, amennyit Szilágyi jónak látott elmondani, mert mint leszögezte: ebben az ügyben a továbbiakban sem nyilatkoznak a sajtónak, ahogy eddig sem tették. A három politikus úgy érzi: az utóbbi hetekben elindult Göd fejlődése. Balogh Csaba nélkül végre Göd érdeke érvényesült. (Emlékeztetőül: a momentumos polgármester jogköreit a Fidesz, az LMP, a DK és a Jobbik városatyái együtt nyirbálták meg.)

A DK-s politikus pozitívumként említette, hogy oltásprogram indult, megkezdődött a körzetek fejlesztése, óvodabővítésről döntött közösen a testület, pártállástól függetlenül.

A múlt hét eseményei után bebizonyosodott, hogy az országos politika érdekei nem egyeznek Göd érdekével. „Mi arra esküdtünk, hogy Göd város lakóit képviseljük. Az ő érdekükben és nem a budapesti pártközpontoknak akarunk megfelelni" – írja Szilágyi.

Arra utal, hogy a momentumos Fekete-Győr András erőteljesen froclizni kezdte a gödi polgármester „jogfosztása" után Gyurcsány Ferencet – és kiszivárogtatott hangfelvételekről, illetve pártérdekekről szóltak a hírek.