Felfüggesztették a Klubrádió frekvenciapályázatát

HírKlikk 2021. január 20. 06:36 2021. jan. 20. 06:36

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH Médiatanács) keddi ülésén felfüggesztette a budapesti FM 92,9 MHz közösségi rádiós frekvencia használatára vonatkozó pályázatának lebonyolítását – írja a Media1 oldalán megjelent információra hivatkozva a Népszava.

A portál az erről szóló napirendi előterjesztést is megtalálta az NMHH Médiatanács weboldalán eldugva, emellett a Népszava NMHH ügyeire rálátással rendelkező forrása is megerősítette a hírt.  A tanács amiatt szünetelteti a pályázati eljárást, mert fellebbezés érkezett a szervezet vélt jogsértéseire hivatkozva. Ilyen körülmények között pedig a pályáztatás nem folytatható, hiszen a jogorvoslat, illetve a kezdődő pereskedés kimenetele befolyásolja a frekvencia hasznosítását. A pályázati eljárás csak a bíróságra került jogvita jogerős eldöntését követően folytatódhat.

A Népszava emlékeztet rá: a médiahatóság szeptemberben úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg a Klubrádió frekvenciahasználati szerződését. Ezt a rádió nem hagyta annyiban, és beperelte az NMHH-t. Mindeközben a frekvenciára pályázatot írtak ki, amelyen többen is indultak, többek között a jelenlegi formájában február 12-ig működő Klubrádió. A pályázók közül kettőt formai hibák miatt viszonylag gyorsan kizártak az eljárásból, amivel azonban csupán a Klubrádió maradt versenyben a frekvenciáért. Igaz, az adótól is hiánypótlást kért a Médiatanács. 

Forrás: Népszava