Felkészültek a képviselők – van töltőjük és vizük

NVZS 2018. december 17. 07:52 2018. dec. 17. 07:52

A Kunigundai MTVA-székházban maradnak a bejutott országgyűlési képviselők, kivéve azok, akik valamiért kimentek, de már nem engedték vissza őket. A kintiekkel egyeztetne arról mi történjen, legyen-e, hogyan és milyen formában ma tüntetés. Hadházy Ákos a Hírklikknek bentről adott interjújában leszögezte: az biztos, hogy mindaddig maradnak, amíg nem olvassák be a petíciójukat.

A legutóbbi, a Facebookon sugárzott élő adásban – Szél Bernadettében – azt mondta, hogy Ön optimista. Látva azt, ami a Kunigunda utcában történik ez eléggé megalapozatlannak tűnik. mire fel optimista?

Ebben azért volt némi irónia. Egyébként az ember miért ne lenne optimista, hiszen mindenkit megszállhat a szentlélek.

Mi most  a terv?

Egyelőre még nem született meg a döntés. Egy biztos, hogy mi kitartunk és addig ott leszünk – ha kell akár egy hétig – , amíg be nem olvassák a petíciónkat. Nehéz persze megmondani, hogy meddig kell itt maradnunk ehhez, de minden perc, minden óra ami a petíció beolvasásáig eltelik arra legalább jó, hogy minél több ember lássa – a Facebookon keresztül –, hogy mi megy ebben az országban,

A petíció beolvasás konkrét, de csak egyszeri és rövidtávú cél, mi a hosszabb távú céljuk?

A tiltakozáshullámnak és a mi akciónknak is két fő feladta van: egyrészt megpróbálni megoldani a konkrét problémát, másrészt felhívni a figyelmet arra, hogy mi történik Magyarországon. A figyelmet ennél jobban felhívni pedig nem is lehet. Ami pedig a megoldást illeti: én már azt is nagy eredménynek tartom, hogy az emberekkel megértettük, hogy nem a Parlamentbe kell bemenni . A Parlamentbe választások útján kell bejutni, ahhoz viszont elengedhetetlen a kiegyensúlyozott média, olyan, amelyben nem a lejáratás, az ellenzék rágalmazása, lejáratása a legfőbb célja, hanem olyan, amelyben az ellenzék is elmondhatja a véleményét. Ennél is fontosabb – és nehezebb is – elérni a propaganda leállítását, értve ez alatt nem csak a közmédiát, hanem a Fidesz a mi pénzünkből ellátott

szennymédiáját, a többi között a TV2-őt, a Ripostot és társait. Megoldást most nem fogunk találni nagyon sok még a teendőnk.

Mi fog most történni?

Nem tudom, mi maradunk. Még egyeztetünk a házon kívüli erőkkel. De nem csak rajtunk, hanem a magyar embereken is múlik, mi itt eléggé elszántak vagyunk.

Mi a helyzet most éppen odabent?

Nehezített körülmények között próbálunk célt elérni . Ahogy az élő adásainkból is látszik, mindenütt biztonsági, fegyveres őrök vannak. Nem csak az ebédlőből zártak ki minket, ez a kisebbik baj – onnan végül nagy nehezen el tudtuk hozni a holmijainkat –. Ahol most vagyunk – a B épületben -sorra lezárogatták előttünk az ajtókat, amelyeket fegyveres őrök vigyáznak.

Láttuk, újabb képviselők is bementek.

Igen, de információim szerint volt, aki kiment, de már nem engedték vissza, illetve van, akit be sem engedtek. Ez persze törvénytelen, mert az Országgyűlés képviselőkre vonatkozó szabályozásában az áll, hogy nem akadályozhatják a szabad mozgásunkat, a tiltás csupán annyi, hogy nem zavarhatjuk meg az intézmény működését. Mi nem zavartuk meg, mi sétáltunk és mentünk.

Kik a kizártak?

Az utóbbi – úgy tudom – Gréczy Zsolt, az előbbi Ungár Péter és Szanyi Tibor.

Hogy tudnak kitartani, azért a telefont kell tölteni, enni, inni kell.

Éjszaka kaptunk kintről ételt – köszönet Horgas Péternek, a Főnix Mozgalom vezetőjének –, illetve víz van nálunk és telefontöltők is.

Forrás: Hírklikk