Félmillió migránst legalizálhatnak Spanyolországban

HírKlikk 2024. április 11. 19:40 2024. ápr. 11. 19:40

A spanyol parlament alsóháza elsöprő többséggel szavazta meg a társadalmi kezdeményezést, hogy rendezzék az országban élő mintegy fél millió illegális migráns státusát. Az indítványt migránsbarát civil szervezetek és a katolikus egyház mellett munkaadói tömörülések is támogatták. 

Amennyiben a javaslatot a szenátus is elfogadja, a 2021 november 1-je előtt bevándoroltak tartózkodási és munkavállalási engedélyt kapnak, valamint jogosultak lesznek a szociális támogatásokra is. 

A spanyol sajtó megelégedéssel kommentálta a fejleményt, mondván: kiegyensúlyozott bevándorlási politikára van szükség, amely vonzza a munkaerőt, egyúttal segíti a migránsok beilleszkedését a társadalomba, megelőzve a feszültségeket, amelyeket radikálisok kihasználnak céljaikra. 

A döntés egyébként egybeesett az Európai Parlament határozatával, amellyel szűkebb keretek közé szorította és korlátozta a bevándorlást az unióba.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom