Feloszlatta magát a képviselőtestület Balatonfűzfőn, időközi választás lesz

HírKlikk 2020. július 2. 17:59 2020. júl. 2. 17:59

A képviselőtestület nagyobb része nem tudott együttműködni Szanyi Szilvia polgármesterrel, ezért a városban rövidesen időközi választást tartanak.

A független jelöltként megválasztott polgármesterrel szemben, a fő kifogások azok voltak, hogy nem egyeztet senkivel, nem tud bánni a hivatal dolgozóival, és így ellehetetlenül az önkormányzat munkája.

A képviselő-testület felrótta például a polgármesternek, hogy a hivatal 26-27 munkatársából már 6-7 dolgozót elbocsátott, vagy felmondtak – a képviselők szerint – a polgármester személye miatt, így az önkormányzat működése kérdésessé vált. Ezért a mai szavazáson minősített többséggel feloszlatta magát a testület, így új választásokat kell kiírni Balatonfűzfőn, ahol új képviselőket és polgármestert kell választani.

Szanyi Szilviát az ellenzéki képviselők bírálták, a Fidesz által támogatott két képviselő mellette állt. 

A polgármester ezt írta erről a Facebookon:

Ez a négy képviselő a megválasztásomtól kezdve az ellehetetlenítésemen dolgozott. (…) Minden elképzelésemet, tervemet leszavazták, akadályozták. Minden eszközzel próbálták a hatáskörömet elvonni, csökkenteni.
 

A Balaton partján nem ez az első botrány a héten. Szepezden szintén feloszlatta magát a képviselő-testület, a polgármester iratmegsemmisítés miatt tett feljelentést, a képviselők pedig úgy döntöttek, a hivatal munkatársai a jövőben inkább dolgozzanak Zánkán. Balatonszemesen pedig a polgármester mondott le, feltehetően egy cégvezető kirúgása miatt.

Forrás: 24.hu